29. 09. 2009.

AGONIJI NIKAD KRAJA

I nakon osme ovosezonske prvenstvene utakmice, Čelik za kojeg su njegovi čelnici ljetos tvrdili da se sprema za evropski uzlet, nosilac je premijerligaškog fenjera. Peti poraz, doživljen u subotu na Koševu od Sarajeva – 1:3 (Vidović strijelac za crveno – crne), Čelik je čvrsto prikovao za dno tabele. Evropski nogometni statističari nisu propustili zabilježiti kako je Čelik jedan od klubova koji je najslabije počeo ovu sezonu, pa se tako, klub kojem su navijači i definitivno okrenuli leđa, našao u društvu “fenomena” – fenjeraša, kao što su francuski Grenobl, engleski Portsmut, NK Zagreb… Od mogućih 24 boda, Čelik ima 5, a da stvari budu još gore, Čelikovi igrači u tih osam utakmica samo su pet puta zatresli protivničku mrežu. Nakon, još jednog blijedog izdanja, u 1/16 finala Kup-a BiH protiv drugoligaša Krajine u srijedu (4:2), malo je tko vjerovao da ovaj igrački kadar ima snagu da neokrznut napusti Sarajevo. Desetak Čelikovih pristalica na Koševu je svjedočilo novoj “patnji”.
“Sarajevo je iskoristilo naše individualne greške i zasluženo pobijedilo. Za razliku od domaćina, mi nismo uspjeli kazniti greške protivnika. Igrali smo nešto borbenije nego prije sedam dana protiv Olimpika, imali smo neku igru ali rekao bih, sve je nekako i teklo do tog zadnjeg pasa, kada je trebalo konkretno nešto da napravimo. Tada su igrači slabo reagovali. U nastavku, kada smo uspostavili ravnotežu, postigli taj pogodak i prijetili da se vratimo u meč, ponovo smo napravili kardinalnu grešku i Sarajevo je iz penala steklo nedostižnu prednost“,kaže Omer Kopić, strateg Čelika, koji “ni kriv ni dužan”, sigurni smo, proživljava svoje najteže trenutke u trenerskoj karijeri. Ekipu koju je “zbrda – zdola ljetos skuckao” povratnik na klupu, Ivo Ištuk, koji je prema posljednjim informacijama tužio Čelik zbog nepoštivanja ugovora, u narednih pet dana očekuju dvije teške utakmice. U srijedu, u okviru 1/8 finala Kupa u Zenici gostuje Slavija, dok će u subotu Čelik protiv Laktaša hvatati zadnji vagon koji vozi u suprotnom pravcu od federalne lige.
“Ovaj tim lakše igra na strani. Igrači kod kuće teško podnose pritisak, imperativ. Ipak, zbit ćemo redove i pokušati sa dvije vezane pobjede vratiti mir u naše redove, a navijače na tribine”, kaže Omer Kopić.

Nema komentara: