08. 09. 2009.

Šabić sportski direktor Čelika


Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i kapiten Čelika Nermin Šabić imenovan je danas za sportskog direktora popularnog zeničkog kluba.

Šabiću je ovog ljeta istekao ugovor s Čelikom, a tadašnjji stručni štab s Ivom Ištukom na čelu, 36-godišnjem nogometašu, koji je u karijeri osim za Čelik nastupao za Osijek, Dinamo iz Zagreba, NK Zagreb, Željezničar i kineski Čang Čang, nije ponudio novi.


„Nakon što su ranije sa Šabićem obavljene konsultacije, Upravni odbor danas je ga je imenovao za sportskog direktora“, izjavio je Amir Džidić, član UO Čelika. Mjesto sportskog direktora kluba s Bilinog polja bilo je upražnjeno od januara, kada je tadašnji vršilac ove dužnosti Ivo Ištuk, odlučio preuzeti ekipu hrvatskog drugoligaša Imotskog.

Upravni odbor danas je prihvatio i prijedlog prema kojem su za potpredsjednike kluba imenovani Mirsad Ćizmo i Senad Sarajlić.
Na današnjoj sjednici Upravni odbor je formirao i izvršnu komisiju koja je dobila zaduženje da prati razvoj situacije u klubu i predlaže rješenja koja će rezultirati poboljšanjem stanja. Sjednici Upravnog odbora NK „Čelik” Zenica prisustvovao je i predsjednik Skupštine kluba Mirsad Ibraković, koji je zaključio da nakon danas donesenih odluka neće sazivati vanrednu Skupštinu.

Nema komentara: