22. 09. 2009.

SUTRA SA KRAJINOM

Ako su oni kojima je Čelik prirastao srcu, nakon boda osvojenog protiv Veleža vjerovali da je Čelik izašao iz krize, grdno su se prevarili. Agoniji se definitivano ne nazire kraj. U subotu je sablasno prazno Bilino polje „u crno zavio“ novi premijerligaš, Olimpik koji je slavio sa 2:1 (Džekson 43. minut za Čelik). Lošija utakmica odavno nije viđena, Čelik jalov i bezopasan, Sarajlije čiji je trener Vlatko Glavaš u tri navrata ove jeseni gledao nemoć „crveno – crnih“, manje slabe i konretno.
„Bojao sam se da će ovo biti teška utakmica. Imali smo već dva domaća kiksa i očito je da ekipa teško podnosi pritisak kući. To je dokaz da je Čelikov dres izuzetno težak i zahtjevan“, nakon utakmice izjavio je Omer Kopić, trener Čelika.
Vremena za plać vrlo je malo, a manevarskog prostora za radikalne promjene gotovo da i nema. Igrački kadar jako je siromašan, na što smo i ranije upozoravali.
U srijedu je pred trenerom Kopićem, koji je nakon subote „ostao sam sa svojim igračima i problemima“ novi ispit. U odgođenoj utakmici 1/16 finala Kup-a BiH gost Čelika je drugoligaš Krajina iz Cazina. Trebala bi to biti prilika Čelikovcima da se rehabilituju pred subotnje gostovanje Sarajevu na Koševu.
„Moramo zbiti redove, iskoristiti sve unutrašnje rezerve i pokušati se izvaditi iz ove teške krize. Optimizam nas ne smije napustiti“, kaže Omer Kopić.
Čelik je posljednji, 16. na tabeli Premijer lige BiH, sa svega 5 osvojenih bodova. Tri poraza u četiri domaće utakmice, onima koji poznaju prilike u bh. ligaškom takmičenju, već sada su jasan znak da će se Čelik grčevito boriti za opstanak.

Nema komentara: