20. 10. 2009.

Igra u Trebinju bolja od rezultata

Nogometaši Čelika u Trebinju su doživjeli šesti ovosezonski poraz zahvaljujući kojem su ponovo na pretposljednjem mjestu na tabeli Premijer lige BiH. „Crveno – crni“ su na Policama uspjeli postići dva pogotka, međutim sudija Marinko Jelić priznao je samo jedan, onaj Fila Džeksona iz 84. minute. Gol kojeg je u 20.minuti postigao Rajko Vidović poništen je jer je navodno napadač Čelika bio u nedozvoljenoj poziciji.
„Protiv Veleža nam je poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije, a sada i u Trebinju. Svi na stadionu kažu da je gol bio regularan i to kod rezultata 0:0 ali šta nam sve to vrijedi kada smo ostali bez boda“, kaže Omer Kopić, trener Čelika.
Na klupskoj interent stranici, stoji kako Čelik do boda nije stigao „zahvaljujući pomoćnom sudiji Tutunu“. „Glavni sudija je na asistenciju pomoćnika Tutuna u 1. poluvremenu poništio gol Vidovića, a u 2. poluvremenu je pokazao na centar iako lopta nakon šuta Ristića nije cijelim obimom prešla gol – crtu“, navode iz Čelika. Prema riječima Čelikovog šefa stručnog štaba, njegov tim, u kojem je zbog povreda izostao veći broj igrača, odigrao je solidnih 90 minuta. „Leotar je pobijedio, mi smo ostali bez boda ili tri i to je sada najvažnije. Moramo dalje i još u povratku iz Trebinja okrenuli smo se važnijim utakmicama protiv Slavije u Kupu i Travnika u prvenstvu. Za ovaj tim je svaka utakmica kvalifikaciona. Treba izdržati do zime, a onda će biti neophodno, narodnim riječnikom kazano, uraditi duboko oranje”, govori nam Omer Kopić.
Grupi nogometaša koji zbog povreda ne mogu igrati u srijedu u Istočnom Sarajevu, gdje će Čelik u 1/8 finala Kup-a braniti prednost od jednog gola (1:0), pridružio se i Nermin Šabić. Kapiten je protiv Leotara igrao do 22. minute kada je zbog povrede morao van.
„Nadamo se da će Šabić biti spreman za subotnji komšijski derbi protiv Travnika. Nadamo se da će i Armin Imamović dobiti certifikat kako bi mogao pojačati zadnji red“, na kraju će Omer Kopić, trener Čelika

Nema komentara: