01. 04. 2010.

ČELIK-VELEŽ U NOĆNOM TERMINU (19:00)

Pobjedom u Modriči Čelik je napravio veliki korak u borbi za sredinu tabele. Međutim tri Boda osvojena u prošlom kolu dobit će na važnosti ako Čelik pobjedi i ekipu Veleža u narednom kolu.
Velež na Bilino polje stiže sa epitetom najefikasnijeg tima u premijer ligi sa 36 postignutih golova. Bili su efikasni i u posljednjem kolu sa 6 postignutih pogodaka, a i u Zenici su do sada uvijek igrali dobro.
Trener Čelika Omer Kopić na današnjoj press konferenciji, između ostalog izjavio je sljedeće: “Velež je kvalitetan tim koji na Bilinom polju uvijek igra borbeno. Ne smijemo podcijeniti protivnika. Nakon osvajanja tri boda u Modriči, nemamo prava na kiks na domačem terenu. Samo pobjedom otvaramo put ka sredini tabele. Mislim da to moja ekipa može i da imamo kvalitetne igrače.“
Tehniko Omer Kopić danas je takođe potvrdio da zbog tri žuta kartona neće nastupiti Jurić. Povrijeđen je i Duro, a njega će najvjerovatnije zamijeniti Kapetan. Iako problema sa povredom ima i Purić, trener crveno crnih je uvjeren da će on ipak istrčati na teren u subotu.
Uvijek pouzdani Almir Hasanović, istakao je na današnjoj press konferenciji odličnu atmosferu u timu i pozvao je navijače da dođu u što većem broju na Bilino polje.
Utakmica 21. kola Premijer lige Čelik-Velež igra se u subotu 3.4.2010. god. na Bilinom polju sa početkom u 19 sati
.

Nema komentara: