11. 04. 2010.

NK OLIMPIK-NK ČELIK 0:0

Stadion Asim Ferhatović Hase, Gledatelja: 500. Sudac: Vladimir Dominković (Orašje).
OLIMPIK: Fejzić, Ješe, Kolarov, Suljević, Subašić, Ristić (od 70. Mujić), Kurto (od 78. Tiago), Velagić, Alimanović, Šaranović, Kapić.
Trener: Edin Prljača.
ČELIK: Bilobrk, Kapetan (od 81. Nemeljaković), Isaković, Obuća, Jamak (od 90. Krajišnik), Dilaver (od 67. Jurić), Marković, Hasanović, Zahirović, Sadiković, Duro.
Trener: Omer Kopić.

Danas je na stadionu Asim Ferhatović - Hase odigrana utakmica izmedju Olimpika i Čelika koja je završila najnepopularnijim rezultatom 0:0.
Junaci meča su bili golmani Fejzić i Bilobrk koji su danas zaključali svoje mreže, pa tako nisu dozvolili napadačima ni jedni ni druge ekipe, da se danas upišu u listu strijelaca. Olimpik je krenuo vrlo otvoreno u ovoj utakmici sa tri igrača u špicu napada Šaranovićem, Alimanovićem i Kapićem,tako su već u samom početku utakmice Šaranović i Kapić imali dobre poluprilike koje je odbrana Čelika na čelu sa već pomenutim Bilobrkom uspjela otkloniti. Prvu ozbiljnu šansu ima Olimpik kada je Kurto nakon jednog slobodnog udarca sa nekih 20 metara pogodio prečku, na odbijenu loptu se ne snalazi Ristić i prilika je otišla u nepovrat. U 37. minuti najbolja šansa za Olimpik. Ristić uzima jednu loptu na centru upućuje pas prema Kapiću,a sudija Dominković pokazuje na 11 m. Udarac Ristića sa penaltika golman Bilobrk brani. Nakon toga još jedna odlična šansa Šaranovića, kada je napadač Olimpika izašao sa lijeve strane sam prema golu Čelika, pucao ali Bilobrk odbija loptu.

Dok je Bilobrk bio junak prvog poluvremena, Fejzić je zaslužio epitet najboljeg u drugom poluvremenu. Kada su svi očekivali kraj utakmice Čelik je imao dvije odlične šanse. Prvo je Obuća sa nekih 10 m, nakon centaršuta sa lijeve strane bio sam oči u oči sa Fejzićem, ali je golman Vukova odlično reagovao i skrenuo loptu u korner. Duro je u sudijskoj nadoknadi odlično šutirao iz slobodnjaka sa nekih 25 m, ali je Fejzić odličnom paradom loptu ponovo skrenuo u korner.

Meč je pratili i oko 100 Robijaša.Naredno kolu u Zenicu dolazi ljuti rival ekipa Sarajeva,meč se igra 17.04. u 20:00,uz direktan prenos na BHT.

Nema komentara: