05. 09. 2010.

PRIJATELJSKA : FK Vojvodina - NK Čelik 3:1

U prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu "Karađorđe", fudbaleri Vojvodine i zeničkog Čelika prikazali su predstavu koja je mogla da zadovolji nekoliko stotina gledalaca.

Utakmica je počela minutom šutnje za nekad vrsnog veznog igrača Čelika i španske Majorke, Gorana Peleša, koji je jučer preminuo u 57. godini života u Zenici, gdje i proveo svoje najbolje igračke dane. Peleš je rođen u Modriči i kao vrlo mlad igrač stigao je u Čelik, s kojim je osvojio dva trofeja Srednjoevropskog kupa. Donedavno je bio i trener mlađih selekcija zeničkog kluba. Sahrana će biti obavljena sutra u 15.30 sati na Gradskom groblju Prašnice u Zenici.
Čelik je prvi put kapitulirao 16. minuti, kada je Kamerunac Aboubakar Oumaru nakon slobodnog udarca sa desne strane ostao sam na četiri metra i pogodio za 1:0. Purić je u 38. minuti sa ivice šesnaestereca šutirao preko gola, a onda je Oumaru u 42. minuti izbjegao ofsajd zamci zeničke odbrane i izašao sam pred Bilobrka. Zaobišao je i njega, ali nakon toga i slabo šutirao, pa je loptu na pola metra od gola stigao i u korner skrenuo Mehmedalija Čović.

Domaći su bolji i početkom drugog poluvremena, a Dejan Meleg u 47. minuti sa oko tri metra iskosa glavom pogađa desnu statitvu. Međutim, domaćini u 49. minuti preko našeg mladog reprezentativaca Miroslava Stevanovića, koji glavom silovito šutira sa oko osam metara, povisuju vodstvo na 2:0. Silovit šut iz slobodnog udarca Aleksandra Kataija sa oko 30 metara iskosa sa lijeve strane završio je na spoju prečke i desne stative.
Čelik prijeti u 59. minuti preko Eldina Adilovića, koji sa 15 metara iskosa sa desne strane šutira preko gola, a Jasmin Smriko je u 61. minuti bio kratak na ubačenu loptu u šesnaestercu domaćina. Rezervisti su unijeli živost u igru Čelika, koji je smanjio na ranije opisani način, ali su domaćini već u sljedećem napadu, već u 82. minuti, postavili konačnih 3:1. Strijelac je sa oko četiri metra bio zaboravljeni Ognjen Mudrinski, koji je iskoristio kiks zeničke odbrane. Horić je u sudijskom vremenu spasio čist gol izbivši loptu u korner, koju je šutirao Nemanja Radoja.
Prvo gostovanje svog tima u Srbiji nakon proteklog rata željeli su pratiti i zenički navijači, ali je njihov autobus, kako su nam kazali ljubazni domaćini iz FK Vojvodina, vraćen s graničnog prijelaza Bajakovo.

Nema komentara: