14. 05. 2008.

DEŠAVANJA U NK ČELIK


Na adresu nogometnog kluba Čelik, od Jedinstvene organizacije boraca Unije veterana Željezare Zenica i Mittal steel Zenica, stigla je molba za donaciju, a u povodu obilježavanja dana formiranja „Željezarskog bataljona“ pod nazivom „Da se ne zaboravi“, a u sklopu obilježavanja 16. godišnjice formiranja Prvog zeničkog odreda tj. 303 Viteške brigade.
Tim povodom biće organizovan i Memorijalni malonogometni turnir pod nazivom Rešad Čalkić, koji će se 17. maja održati na stadionu Papirna.

U upravi nogometnog kluba Čelik, su cijeneći nemjerljiv doprinos pomenutih jedinica u oslobodilačkom ratu i njihov slavni put i ove godine odlučili pomoći organizaciju turnira u granicima svojih mogučnosti i time dati svoj mali doprinos obilježavanju značajnih datuma.

Premijer liga ulazi u završnicu a narednog vikenda igraju se utakmice 28. kola. Nogometaši Čelik u subotu 17. maja na stadionu Bilino polje ugostiće sastav FK Jedinstva iz Bihaća. Više detalja o ovoj prvenstvenoj utakmici biće saopšteno na press konferenciji koja je zakazana za sutra u 15.5.2008. godine u 10 sati.

redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: