15. 05. 2008.

PRESS KONFERENCIJA NK ČELIK


„U dva preostala susreta na domačem terenu, protiv Jedinstva i Orašja, trebamo zabilježiti pobjede, čime bi smo okončali sezonu na drugoj ili trečoj poziciji. U posljednjem kolu protiv Sarajeva trebamo tražiti vizu za sami vrh, tako bi ligu okončali na najbolji moguči način.“, započeo je današnje izlaganje na press konferenciji šef stručnog štaba, Ivo Ištuk.


Poraz protiv Laktaša u prošlom kolu prema mišljenju Ištuka, plod je lošeg odnosa pojedinaca prema dresu koji nose, naročito mlađih igrača. Izgubljena utakmica ne znači i izgubljeno prvenstvo ali mora biti dobra opomena u završnici prvenstva.


„Kada je u pitanju susret 28. kola sa Jedinstvom, nadam se da će svi nogometaši shvatiti ozbiljnost utakmice. Neće nam biti lako, imamo problema sa povredama. Od ranije van stroja je Hasanović. Pred susret sa Laktašima povredio se i Mašić, kao i Gafurović. Na povredu se žali i kapiten Šabić. Zbog crvenog kartona ne možemo računati na Jurčevića, tako da imam određenih dilema kada je i pitanju sastav. Dileme su koće zaigrati na bekovskim pozicijama Imamović, Karić ili Jusić. Susret protiv nas za Jedinstvo je posljednja šansa da se vadi iz teške situacije, i sigurno će igrati napadački i oštro. Ipak mi smo kvalitetniji tim i mislim da nema dilema oko pobjednika.“, zaključio je svoje izlaganje trener Ivo Ištuk.
Kapiten i jedan od najpouzanijih nogometaša u redovima crvrno crnih, Nermin Šabić, slično razmišlja kao i njegov trener.
„Bez obzira na probleme sa kojima se susrećemo, moramo odigrati maksimalno ozbiljno u završnici, izboriti pobjede i sezonu okončati u vrhu tabele. Imamo kvalitet i nadam se da ćemo zeničkoj publici podariti izlazak u Evropu.“, poručio je na kraju svog izlaganja kapiten Nermin Šabić.
Utakmica Čelik - Jedinstvo igra se u subotu 17. maja na stadionu Bilino polje sa početkom u 17,30 minuta. Glavni sudija meča je Emir Alečković iz Sarajeva.


AKTUELNOSTI


Predstavnik Firme „Rovita“ iz Sarajeva, Edin Karahmet, uručio je juče vrijednu donaciju NK Čelik. Naime radi se o donaciji sportske opreme i drugih promotivnih artikala ove sarajevske firme. U Klub je stiglo po 30 sportskih torbi i ruksaka, Isto toliko majica i drugog promotivnog materijala.


Uprava zeničkog premijer ligaša, veliku pažnju poklanja i humanitarnim akcijama. Do sada se rado u granicama svojih mogučnosti redovno odazivala na pozive i pomagala gdje je najpotrebnije. Posljednji poziv za saradnju to jest humanitarnu akciju stigao je iz „Lotosa“Zenica, organizacije za zaštitu mentalnog zdravlja. Naime članica ove organizacije Habiba Husejnović, od 6 mjeseca života boluje od cerebralne paralize i radi toga je isključena iz dječije igre. Ova skromna djevojčica navija za Čelik. Kako bi joj ispunili želju, uprava zeničkog premijer ligaša za ovu djevojčicu obezbjediće čelikov dres sa potpisima svih nogometaš. Takođe za njene kolege iz osnovne škole Gladovići, njih oko 40-tak biće obezbjeđen besplatane ulaznice na utakmicu Čelik - Jedinstvo.


U povodu smrti Stevana Pozdera, nekadašnjeg trenera i člana nogometnog kluba Čelik, Uprava je porodici preminulog Pozdera, uputila telegram saučešća.

1 komentar:

Anonimno kaže...

mogla je rovita i koji dinar dat umjesto ronhilovih majica