18. 05. 2008.

ČELIK - JEDINSTVO 1:O


NK ČELIK - NK JEDINSTVO 1:O


Stadion Bilino polje. Gledatelja 3.000. Sudac: Emir Alečković (Sarajevo) Žuti kartoni: Jusić, Moranjkić, Mulić, Čahtarević.
Strijelac: 1:0 (25.) Novaković
ČELIK: Burić, Lukačević, Salčinović, Hadžić, Šabić (od 60. Revaniera), Novaković (od 85. Hasić), Imamović, Pupčević, Moranjkić (od 82. Karić), Jusić, Marković.
JEDINSTVO: Mujkić, Mulić (od 73. Anušić), Šahinović (od 65. Sejdić), Hodžić, Seferović, Čahtarević, Kapetan, Vranešević, Dujmović, Mirvić, Selimović.
U fer i korektnoj utakmici koja je imala veliki značaj za oba tima Čelik je bio bolji za jedan pogodak koji je postigao Novaković. Za zeničke prilike malobrojna publika nije imala mnogo toga vidjeti u duelu davljenika i kandidata za Evropu.
Prije početka utakmice kapiten Čelika Nermin Šabić je uručio crveno-crni dres sa potpisima svih igrača djevojčici Habibi Husejnović koja boluje od cerebralne paralize a ovom meču je prisustvovalo i njenih četrdesetak školskih kolega iz OŠ Gladovići. Četvrti sudac Semir Kaplan dao je i svoj doprinos tako što je djevojčici poklonio 200 KM.
Čelik je od prve minute imao više od igre dok se Jedinstvo koncentrisalo na protivnapade.
No, Čelik osim inicijative i pokušaja šutevima iz daljine preko Šabića, sve do 25. minute nije imao izglednih prilika. Tada Salčinović odlično prolazi po lijevoj strani i idealno centrira za Novakovića kojem nije bilo teško da glavom sa pet metara matira dobrog Mujkića.Najbolju priliku za poravnanje gosti su imali iz slobodnjaka preko Čahtarevića koji je pogodio živi zid a lopta je prevarila Burića i umalo završila pored njegovih vrata.
Drugi dio utakmice bio je najgore izdanje Čelika na domaćem terenu u ovoj sezoni a igralo s uglavnom na sredini terena. Jedinu priliku za postizanje gola imao je Hadžić u finišu meča ali je neometan šutirao pored gola.Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Dujmović je odlično šutirao iz slobodnjaka, ali je Burić bravurozno spasio svoju mrežu.
IZJAVE TRENERA :
IVO IŠTUK: Prema očekivanju bila je ovo teška utakmica. Igrače su opteretile priče da ćemo pustiti utakmicu Jedinstvu i to je bila kočnica posebno u drugom poluvremenu. Očigledno je da su igrači umorni, nemaju snage i moraćemo učiniti dodatne napore kako bismo spremni dočekali meč sa Orašjem.
MEHMED JANJOŠ:Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi, a smatram da su sudije cijelu utakmicu sudile protiv nas i da su nam onemogućile da se izborimo za povoljan rezultat.

Nema komentara: