17. 05. 2008.

PRESS KONFERENCIJA U KK ZENICA ČELIK


Na današnjoj pres konferenciji u Košarkaškom klubu Zenica Čelik, sumirani su postignuti rezultati u sezoni 2007/08 svih takmičarskih selekcija.

Direktor kluba Fikret Haćimić istakao je,da je na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora konstatovano, da su postignuti zadovoljavajući rezultati i da se sezona može smatrati uspješnom.


Dokaz za to su i ostvareni rezultati dodao je on, jer se u protekloj godini takmičilo 6 selekcija u devet liga, osvojeno je 11 pehara u omladinskoj konkurenciji, drugi tim se plasirao u A2 ligu, dok su seniori takmičenje završili na osmoj poziciji.

Trener prvog tima Marko Trbić bio je mišljenja da je njegova ekipa mogla ostvariti bolji plasman i zaigrati u doigravanju, ali je sezonu ocjenio uspješnom, jer su okosnicu tima uglavnom sačinjavali domaći igrači, koji će nositi igru u narednim sezonama što je smatra on dobitak za klub. Danas je najavljeno da će u prvoj polovini juna biti održana i izborna skupština kluba na kojoj će Upravni odbor podnijeti izvještaj o radu u protekle 4 godine.

Nema komentara: