28. 05. 2008.












Nepoznati autori tokom protekle noći u Zenici su polijepili više stotina plakata sa uvredljivim sadržajem na račun čelnika N/FSBiH.
Na plakatima koji su uglavnom lijepljeni preko plakata kojima N/FSBiH najavljuje prijateljsku utakmicu A reprezentacija BiH i Azerbejdžana ispisano je: Bojkot! Naciju brukate, državu kradete, sve nas sramotite. Savez napolje... Ranije su, tokom vikenda, na najfrekventnijim mjestima u gradu ispisani grafiti, također uvredljivog sadržaja na račun N/FSBiH i njegovih čelnih ljudi.
Istovremeno, iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je javljeno da je usvojen Plan mjera i radnji na osiguranju navedene utakmice, a imajući u vidu zadnja dešavanja oko reprezentacije BiH i određena nezadovoljstva dijela navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovo ministarstvo će preduzeti potrebne mjere da bi se navedena utakmica održala u sigurnim uvjetima i da bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.MUP ZDK-a upozorio je navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu s planiranim aktivnostima povodom te utakmice.

Nema komentara: