27. 05. 2008.


V.D.SELEKTOR DENIJAL PIRIĆ U PROBLEMIMA


Još svega dan je ostalo do okupljanja reprezentativaca pred meč protiv Azerbejdžana koji će se 1. juna održati, vjerujemo, pred praznim tribinama stadiona Bilino polje. I dok se predviđa debakl kada je u pitanju posjeta u Zenici, sa druge strane u Sarajevu padaju rekordi kada su u pitanju oni koji žele prisustvovati humanitarnom spektaklu na Koševu, gdje će se, podsjetimo odigrati utakmica "Kodro, Bolić i prijatelji".
Svakim danom interesanata je sve više, a kako sada stvari stoje, stadion "Asim Ferhatović Hase" mogao bi biti premali da primi sve navijačke grupe koje su najavile dolazak. Podsjećanja radi, utakmica na Koševu je i humanitarnog karaktera, a organizatori ovog humanitarnog spektakla Federalna televizija, te Udruženje trenera Kantona Sarajevo, kao i sportski novinari iz BiH, utakmicom žele poslati jasnu poruku Evropi i svijetu kako je došlo vrijeme da se stane ukraj tiranstvu čelnika N/FSBiH na čelu sa predsjednikom Iljom Dominkovićem, te njegovim poslušnicima Sulejmanom Čolakovićem, Bogdanom Čekom, te "nezamjenjivim" Munibom Ušanovićem, protiv kojeg se, još jednom podsjetimo, vodi krivični postupak zbog zloupotrebe položaja i utaje poreza, dok za to vrijeme Savez grca u dugovima.
Naravno, ne možemo a da ne postavimo pitanje ko će se zapravo sa Kodrinog spiska, a koga je javnosti predstavio v.d. selektora Denijal Pirić, odazvati i igrati za ljude koji su smijenili selektora bez da je vodio ijednu zvaničnu utakmicu. Spisak otkaza odranije je dug, a od jučer su njemu pridodati Darko Maletić, veznjak Partizana, koji se neće pojaviti u Sarajevu na okupljanju zbog povrede lože, te Edin Džeko, Džemal Berberović i Sanel Jahić.
Maletić je upravo zbog povrede propustio i posljednju utakmicu prvenstva u Srbiji, u kojoj je njegov tim osvojio naslov prvaka, te će ostati u Beogradu.
Džeko i Berberović su istakli da zbog velikog pritiska koji osjećaju, nisu psihički u stanju odigrati utakmicu protiv Azerb­ej­džana, te da se neće pojaviti na okupljanju u Sarajevu, koje je zakazano za srijedu, o če­mu su već obavijestili Pirića, koji prema nepotvrđenim informacijama raspolaže sa svega četiri igrača.
Sanel Jahić se oko odazivanja v.d. selektoru Piriću konsultovao sa Dušanom Bajevićem, trenerom Arisa, a "Princ sa Neretve" savjetovao mu je da se vodi postupcima većine igrača i da, "ukoliko se oni ne odazovu", da se ne odazove ni on, s obzirom na to da pripreme grčkog prvoligaša počinju već 20. juna, a Jahić je imao veoma malo vremena za odmor. Odlukom Berberovića i Džeke, koji se nalaze u Sarajevu na odmoru, jasno je kako se Piriću neće odazvati onda ni veznjak Arisa.
"Osjećam bolove u tetivi i ne želim rizikovati pogoršanje povrede. Umoran sam", kazao je Jahić.
Nešto ranije svoje otkaze su uručili Almir Tolja, Saša Papac, Admir Vladavić, Miralem Pjanić, Branislav Krunić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Kenan Hasagić, a veoma blizu toga su Emir Spahić, Senijad Ibričić, Safet Nadarević i Dario Damjanović.
Takođe, u organizaciji Udružena trenera Kantona Sarajevo 1. juna će se održati i okrugli stol, koji će simbolično početi u "pet do 12”, a tema će biti: "Kako spasiti fudbal u BiH od propadanja". Na njemu će učestvovati mnogi bh. treneri koji rade u inostranstvu, te trener iz BiH.
(oslobodjenje.ba)

Nema komentara: