19. 05. 2008.


Svi na Koševo 1. juna

Istog dana, 1. juna, kada će Pirićeva i reprezentacija tročlanog Predsjedništva NS BiH ugostiti Azerbejdžan na Bilinom polju, na Koševu će se u istom terminu, najvjerovatnije okupiti sve što vrijedi u bh. nogometu/fudbalu.


Na inicijativu sportskih novinara, skoro svih medijskih kuća u BiH, pokrenuta je akcija o odigravanju humanitarne utakmice između bh. internacionalnih zvijezda te reprezentacije Premijer lige BiH. Spontana ideja za ovu utakmicu potekla je iz sljedećih razloga:


1. Da SPASIMO bh. nogome od sve izvjesnije suspenzije koja mu prijati od UEFA (Izvršni odbor NS BiH je prošlog petka, po svemu sudeći svjesno donio dvije odluke, o smjeni selektora Mehe Kodre i o produženju mandata Munibu Ušanoviću, koje mogu izazvati nemire sa teškim posljedicama upravo na prijateljskoj utakmicu na Bilinom polju).

Upravo zbog odluka koje su svjesno iziritirale skoro kompletnu sportsku javnost u BiH, biće pozvani svi navijaču u BiH da umjesto u Zenicu dođu na Koševo.


2. Da POMOGNEMO nedavno nastradalom dječaku Ilji Spasovskom, koji je zadobio teške ozljede na utakmici u Vrapčićima, i Harisu Sadiću, 17-godišnjem dječaku iz Sanskog Mosta, koji je obolio od teške bolesti.

3. Istog dana, će biti organiziran okrugli stol, na kojem će se okupiti sva proslavljena imena bh. fudbala, koji će biti pozvani na utakmicu, a samo sa jednim ciljem: Kako pomoći bh. fudbalu, da se prevaziđe sadašnje katastrofalno stanje, i PROMJENE ljudi koji godinama sjede u udobnim foteljama NS BiH, i odlučuju o sudbinama brojnih igrača, trenera, navijača...


Ideja je da ulaz na pomenutu utakmicu bude slobodan, s tim da će posjetioci moći dati dobrovoljni prilog, onoliko koliko je ko u mogućnosti, ZA ILIJU i HARISA.


Pored sada već bivšeg selektora Mehe Kodre, koji je podražo ovu humanitarnu akciju, na Koševu bi se trebala pojaviti imena poput Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušić, Faruka Hadžibegića, Duška Bajevića, Sedina Tanovića, Borčeta Sredojevića, Vlatka Glavaša, Nikole Nikića, Milomira Odovića, Amara Osima, Seje Kajtaza, Ivice Barbarića, Ratka Ninkovića, Slobodana Karalića, Sergeja Barbareza, Muhameda Konjića, Mirze Varešanovića, Samira Muratovića, Enesa Mešanovića, Nermina Šabića, Mirsada Bešlije, Nudžeina Gece, Mirsada Dedića, Edina Mujčina, Sejada Halilovića, Elvira Baljića...


Mnogo više informacija o pomenutoj ideji, za koju ne sumnjamo da će naići na odobravanje cijele sportske javnosti u BiH, biće u toku narednih dana.

Nema komentara: