28. 06. 2008.

ČELIK SE OPROSTIO OD INTERTOTO KUPA

OFK GRBALJ-NK ČELIK 2:1

Porazom od 2:1 od Grblja u Nikšiću nogometaši Čelika su okončali svoje europsko putovanje Intertoto kupom.

U utakmici koja je odigrana pred oko 1000 gledatelja (od kojih 50-ak robijaša) na stadionu Sutjeske u Nikšiću Čelik se porazom 2:1 oprostio od sudjelovanja u Intertoto kupu čije je ovo posljednje izdanje. Ištukov žal za pogotkom kojeg su primili u posljednjim trenucima utakmice u Zenici (Pavičević za 3:2) pokazao se opravdanim jer je upravo on bio prevaga koja je Grbalj odvela u naredno kolo gdje će igrati protiv turskog Sivaspora.
Otvaranje utakmice ali i čitavo prvo poluvrijeme pripalo je domaćoj momčadi koja je pokazala zavidnu tehničku razinu, a svojom igrom prednjačili su Francišković i Kasalica. Upravo njih dvojica svojim loptama pokušavali su u šesnestercu pronaći visokog Pavičevića ali takva igra na početku nije urodila plodom.
Do vodstva je prvi stigao Čelik nakon što je Salčinović uposlio Emira Hadžića koji je odlično izbjegao ofsajd zamku i sam istrčao pred vratara Kljajevića i poentirao. Prije toga domaći su imali priliku preko Boškovića, kasnije je desni bek Mazić sa sedam metara šutirao pored gola, a najbolju priliku propustio je Kasalica koji nakon odličnog proigravanja Franciškovića pogađa stativu.
Na odmor se odlazi uz vodstvo Zeničana od 1:0.Crnogorci i u drugo poluvrijeme ulaze agresivno što im se ubrzo isplatilo kada je nakon centaršuta Videkamića s lijeve strane na prvoj stativi loptu dočekao Pavičević i s igračem na leđima je proslijedio iz leđa vratara Tripića. Izvrsnu priliku da Čeliku gotovo osigura prolaz imao je ponovo Hadžić kojem je kardinalnom pogreškom loptu servirao domaći branič Grujić ali ovaj put Hadžić nije bio najprisebniji i njegov udarac zaustavlja Kljajević.
U 74. minuta Grbalj dolazi do vodstva kada jednu loše očišćenu loptu Francišković vraća u šesnaesterac do Kasalice, a on se udarcem sa 7-8 metara upisuje u listu strijelaca. Današnji strijelci za Grbalj bili su uspješni i u prvom susretu na Bilinom Polju.
Spomenimo da je Čelik u posljednjoj minuti sudačke nadoknade imao odličnu priliku za poravnanje ali udarac sa desetak metara umjesto u mreži završava na leđima domaćeg igrača koji nakon toga ostaje ležati na travnjaku.
I na kraju treba istaći sramotno i nekorektno navijanje gdje su na momente navijači Grblja iz Radanovića, inače, prosrpskog dijela Crne Gore, klicali su u čast Draže Mihajlovića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata. Međutim, navijači Čelika nisu nasjeli na provokacije i pokazali su provincijalcima kako se na sportski način bodre veliki klubovi iz urbanih sredina. U prvom poluvremenu Robijaši su imali i manji bliski kontakt sa policajcima Crne Gore, ali sve se završilo bez većih problema.

Nema komentara: