20. 06. 2008.

Grbalj : Večeras trening na Bilinom polju


Hotel «Beograd» u sarajevskom naselju Lukavica već nekoliko dana je baza stručnom štabu i fudbalerima Grblja iz Radanovića, u kojoj prvi crnogorski tim koji će nastupiti na evropskoj sceni priprema taktiku za subotnji okršaj sa Čelikom u Zenici, u prvom kolu Intertoto kupa.
- Za sada je sve u najboljem redu. Imamo odlične uslove za rad u Lukavici, sve smo podredili subotnjoj utakmicu u Zenici. Treniramo na stadionu Famosa u Vojkovićima i sve protiče onako kako smo i zamislili pred odlazak za BiH - rekao je kapiten i čuvar mreže Grblja, Srđan Kljajević.

Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, u stručnom štabu Grblja imaju u planu da večeras naprave izlet do Zenice i na terenu «crno-crvenih» odrade trening, kako bi se se «upoznali» sa travom na kojoj će sutradan, u kako se očekuje, vatrenoj atmosferi odigrati utakmicu sa domaćim timom.
- Planiramo da u večernjim satima otputujemo do Zenice i odradimo trening na stadionu Bilino polje. Nakon završetka treninga opet se vraćamo u Lukavicu, gdje ćemo i prespavati, sutradan krenuti na meč - rekao je Kljajević.
Kormilar Grblja, Nebojša Vignjević na raspolaganju ima sve igrače sem Novovića i Ajkovića. U međuvremenu redove ekipe iz Radanovića su pojačali Radović, Radulović i Kontić.
- Sigurno da će nam nedostajati igrači takvog kvaliteta kakvi su Ajković i Novović. Novajlije koje su pristigli rade sa nama i vjerujem da će biti prava pojačanja. Očekujem da se brzo uklope i priviknu na naš način igre - rekao je Kljajević.
Republika
Šef stručnog štaba tima iz Radanovića Nebojša Vignjević, zadovoljan je do sada urađenim na Lukavici i ističe da je njegova ekipa spremna za prvi meč na "Bilinom polju".
Da li ste upoznati sa snagom rivala?
- Gledao sam jednu kasetu i to meč Čelika protiv Širokog brijega, kada su od 0:2 stigli do 3:2. Iz onoga što sam vidio mogu reći da su njihova najveća snaga navijači. Bilo ih je desetak hiljada i jednostavno oni su ih ponijeli ka pobjedi. Što se igračkog kadra tiče, slični su nama i ja se nadam da ćemo na "Bilinom polju" ostvariti povoljan rezultat. Atmosfera na tribinama može samo pozitivno da utiče na moje igrače. Mislim da su šanse pola-pola - kazao je Vignjević.
Revanš prvog kola se igra u Nikšiću. Na pitanje da li je to prednost Grblja, strateg tima iz Radanovića je kazao:
- Jeste ukoliko ostvarimo dobar rezultat u Zenici. Međutim, moram istaći da je Nikšić nama samo uslovno domaći teren, a i taj stadion nam ne leži. Dva puta smo igrali ove sezone kraj Bistrice i nijednom nijesmo slavili. No, nadam se da ćemo biti pravi kada bude najpotrebnije - konstatovao je Vignjević.

Nema komentara: