23. 06. 2008.


JUSIĆ,KARIĆ,ZATAGIĆ I HEĆO U RUDARU,BORIS GAVRAN U POSUŠJU

Šef stručnog štaba Čelika, Ivo Ištuk dao je upravi kluba zaleno svjetlo da prema prošle godine potpisanom Sporazumu o saradnji, kakanjskom Rudaru ustupi četvoricu igrača.

Tako će sa Bilinog polja put Varde krenuti stoper Emir Jusić, vezni igrač, Mahir Karić i dvojica odbrambenih igrača, Haris Zatagić i Haris Hećo.

Čelikov član više nije ni napadač Adnan Mašić, dok je Armin Imamović, pouzdani stoper kojem je istekao ugovor, otišao na probu u Iran.- Golmanu Jasminu Boriću klub je dao saglasnost da uz određeno obeštećenje pronađe inostrani angažman, kaže Ištuk.

Treninzima «crveno – crnih» od juče su se priključila trojica juniora sa kojim je Čelik potpisao profesionalne ugovore: Adnan Zahirović, Haris Dilaver i Armin Duvnjak.

Do petka kada Čelikova ekspedicija putuje u Nikšić, na revanš utakmicu 1. kola Intertoto kupa protiv Grbalja, Zeničani će pokušati pronaći igračka pojačanja.- Potrebni su nam igrač na lijevoj strani, zamjena za Josipa Lukačevića, vezni igrač, napadač i stoper.

Bazirali smo se na mlađe igrače koje ćemo pokušati angažovati, kaže Ištuk.Bivši šef stručnog štaba Čelika, a dosadašnji pomoćnik Ive Ištuka, Boris Gavran od nedjelje je šef struke Posušja, a Ištuk je najavio da neće popunjavati upražnjeno mjesto i da će na mjestu njegovog saradnika ostati Benjamin Terzić.

Nema komentara: