12. 06. 2008.

ODRŽANA PROZIVKA


Fudbaleri Čelika današnjom prozivkom na stadionu Bilino polje započeli su pripreme za nastup u Intertoto kupu u kojem će pokušati eliminisati predstavnika Crne Gore, Grbalj. Treneru Ivanu Ištuku na prvom okupljanju odazvalo se 27 igrača, među kojima su i četiri nova imena: Bojan Tripić (ranije nosio dres Modriča Maxime), Aleksandar Kikić (Drina Zvornik), Damir Husić (Gradina Srebrenik) i Adis Ćulov (GOŠK Gabela).

Ištuk i njegovi saradnici očekuju da će se sutra priključiti i Sead Bućan (Sarajevo), a u narednih nekoliko dana očekuje se i dogovor sa Arminom Kapetanom, napadačem Jedinstva. „Intertoto kup će nam poslužiti kao pripreme za sezonu 2008/09. u kojoj ćemo jurišati na titulu prvaka BiH.

Tokom priprema svi igrači će dobiti priliku za dokazivanje, a na vama je hoćete li izboriti status prvotimca.
Svi krećete od nule i niko neće imati povlašten položaj,neki od vas koji su bili na prozivci neće ostati, ali tako je u sportu i tu nema sentimentalnosti. Za Intertoto kup prijavljena su 23 igrača iz prošle sezone a imamo pravo prijaviti dvojicu ili trojicu novajlija”, poručio je Ištuk svojim izabranicima u prvom ovosezonskom obraćanju.
Na prozivci se pojavio i Jasmin Burić, golman mlade reprezentacije koji još uvijek traži inostrani angažman, a za sada su Bilino polje napustili samo Josip Lukačević i Hernan Revanniera.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Na Bilino Polje stigao je i Adis Ćulov. Ovaj igrač poznat je po aferi kada je kao član srpskog ligaša FK Tutina iz Novog Pazara, našminkan (ofarbao kosu) i pod lažnim imenom nastupio u 1/8 finala Kupa BiH za ekipu Goražda. Na kraju je afera otkrivena i zbog ovog incidenta goraždanski tim izbačen je iz daljeg takmičenja u Kupu. Nije poznato da li je pomenuti igrač dobio određenu kaznu ili suspenziju. Ostale informacije o pomenutom igraču nije moguće pronaći iako štampani mediji prenose da je nastupao za GOŠK iz Gabele.

Aleksandar Kikić je još jedno ime koje je ovih dana došlo na Bilino Polje. Po vokaciji je vezni igrač. Proteklu polusezonu nastupao je za Drinu iz Zvornika u koju je zimus stigao iz Modriča Maxime.

Na Bilinom Polju pojavio se Damir Husić. Ovaj igrač proteklu sezonu nastupao je za Gradinu iz Srebrenika. U toku prošle sezone dva puta je pozivan u mladu selekciju naše države.
Pored pomenutih igrača koji se trenutno nalaze na Bilinom Polju naš klub je zainteresovan za još nekoliko nogometaša.

Jedan od igrača za koje Čelik zainteresovan je Mario Rac. Ovaj igrač rođen je 1979 godine i po vokaciji je vezni igrač. U posljednjoj sezoni nastupao je za hrvatski trećeligaš Karlovac dok je sezonu prije nosio dres hrvatskog prvoligaša Međumurja iz Čakovca.

Armin Kapetan je po vokaciji napadač. Ovaj igrač prošao je sve selekcije sarajevskog Željezničara i nacionalne reprezentacije da bi nakon toga otišao u Hrvatsku. Tamo je igrao za drugoligaške i trećeligaške ekipe. Posljednju sezonu nosio je dres Jedinstva iz Bihaća

Edin Višća je član Budučnosti iz Banovića. Rođen je 1990. godine u Olovu. Nastupao je nekoliko puta U - 19 reprezentaciju.

Aladin Isaković je član (sada već bivšeg) premijerligaša iz Žepča. Rođen je 1990 godine. Nastupao je nekoliko puta U - 19 reprezentaciju.