11. 06. 2008.

POČELI RADOVI NA BILINOM POLJU


U cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za pračenje utakmica na stadionu Bilino polje, za sve kategorije gledalaca, juče su započeli su radovi na rekonstrukciji na prilaznim putevima i sanitarnim čvorovima za osobe sa posebnim potrebama-invalidnim licima.

Takođe započeti su i radovi na izradi i uređenju prilaznih rampi za istočne tribine gdje su planirana mjesta za invalidne osobe.

Uporedo sa ovim radovima u prvoj fazi biće izgrađene i nove prostorije za novinare i press službu, takođe na istočnoj strani stadiona.Projekat kao i nadzor nad radovima povjeren je poznatom zeničkom arhitetki Zvjezdanu Turkiću.

Završetak prve faze radova planiran je do 21.juna, a cjelokupan posao na rekonstrukciji biće okončan do početka naredne takmičarske sezone.Planom rekonstrukcije stadiona Bilino polje, predviđeni su i radovi na zapadnoj tribini koji će obuhvatiti sanaciju krovne konstrukcije i postavljanje nove zaštitne mreže na zapadnoj strani stadiona.

Finansijska konstrukcija radova na Bilinom polju biće zaokružena vlastitim sredstvima nogometnog kluba Čelik i prijatelja kluba koji su se odazvali pozivu za učešće u radovima.


Nogometni klub Čelik je u saradnji sa fudbalskim klubom Rudar, suorganizator Otvorene zabavne škole fudbala ,koja će se od 10. do 14.juna održati na stadionu Kamberovića polje.Ova manifestacija je ujedno i prilika za proširenje saradnje sa klubovima iz okruženja a ima i edukativni karakter.

1 komentar:

Anonimno kaže...

What a great moment of reading blogs.