14. 07. 2008.

Čelik u Busovači,moguče pojačanje Domagoj Abramović


Crveno crna ekspedicija danas se preselila u susjednu Busovaču,gdje će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu. U 20-tak kilometara udaljenom gradiću, «crveno – crni» će narednih osam dana brusiti formu za prvenstvo u kojem imaju velike ambicije.
Na spisku putnika za Busovaču su:Bojan Tripić,Amel Pjanić,Salih Hinović,Elvir Čolić,Mladen Jurčević,Admir Hasanović,Damir Husić,Bojan Marković,Jasmin Moranjkić,Armin Kapetan,Bojan Pupčević,Haris D uvnjak,Adnan Zahirović,Zlatan Gafurović,Nermin Šabić,Kenan Stupar,Edis Osmanović,Haris Dilaver,Emir Hadžić,Dario Purić,Fenan Salčinović,Ivan Petrušić , Davor Klarić i Eldar Džananović.
U stručnom štabu su:Ivo Ištuk,Benjamin Terzić,Zvonko Grebenar, Dario Zrnić i Adnan Mašić.Profesor Munir Selimović i dokroti Pidro i Hasanbašić po potrebi biće svakodnevno na raspolaganju stručnom štabu. Svoj status još uvijek nije riješio Dario Purić,kao ni golman Ivan Petrušić.
Novo ime na probi u Čeliku je Davor Klarić.Ovaj nogometaš rođen je 1986 godine u Bugojnu.Igra na mjestu stopera a proteklu sezonu igrao je u Austriji.Na probi će ostati naredna tri dana i ukoliko zadovolji ukuse trenera Ištuka, mogao bi ostati u Čeliku.
-„Narednih dana tokom boravka u Busovači planiramo odigrati više kontrolnih utakmica. Od ranije smo ugovorili susrete protiv Laktaša 23.jula i banjalučkog Borca, 26.jula.U srijedu 16.jula imamo u planu meč sa Željezničarem ili SAŠK Napredkom.Takođe učestvovačemo na turniru u Župči 24. i 25.jula. kao i na turniru u Vitezu 26.i 27.jula, izjavio je prije polaska u novu bazu , Ivo Ištuk. O novom timu koji stvara za narednu sezonu, trener Ištuk izjavio je sljedeće:
“Dobro je, mnogo smo pokretljiviji nego prije. Imamo želju angažirati još tri igrača, na pozicijama lijevog bočnog, stopera i napadača. Ako uspijemo realizirati bar dva transfera, bit ću zadovoljan. Postoje nogometaši sa kojim smo u pregovorima, no više ćemo znati ovog tjedna, kaže Ištuk.
Od mogučih pojačanja Ištuk je spomenuo Domagoja Abramovića, špic igrača , inače bivšeg člana Širokog Brijega koji je posljednju sezonu proveo u Lokomotivi iz Zagreba.Naravno najveći problem u mogučem dolasku na Bilino polje biće visina raspoloživih finansijskih sredstava.

Nema komentara: