09. 07. 2008.

ČELIK ZADOVOLJAN SA PRELAZNIM ROKOM


Nogometaši Čelika početkom iduće sedmice najvjerovatnije preselit će u susjednu Busovaču gdje će odraditi drugi dio priprema. Konačna odluka o ovoj destinaciji za nastavak priprema biće poznata sutra.
Sutra će Zenicu posjetiti delagacija Modriča Maksime koja želi dogovoriti sve pojedinosti oko organizacije utakmice 1. pretkola Lige prvaka koju će na Bilinom polju igrati protiv Dinama iz Tirane. Između ostalog tema razgovora bit će i Jadranko Bogičević, stoper «Uljara» kojeg Uprava zeničkog premijer ligaša želi u svojim redovima. - Kako se očekuje do odlaska na drugi dio priprema trener Ivo Ištuk će kompletirati igrački kadar koji je u odnosu na prošlu sezonu doživio velike promjene.
Bilino polje napustilo je devet igrača, dok je devet novih imena, od kojih su dvojica Čelikovih juniora. Potpise na ugovore sa «crveno – crnim» stavili su Edis Osmanović i Damir Husić, iz Krivaje, odnosno Gradine, te dvojica talentovanih juniora Adnan Zahirović i Haris Dilaver. - Uprava i stručni štab Čelika planiraju narednih dana angažovati još jedno lijevog bočnog igrača, te napadača i stopera.

Nema komentara: