22. 07. 2008.

Čelik u novoj opremi  sa opremom Joma ka prvom mjestuBUSOVAČA – U Hotelu Tisa je održana prigodna ceremonija kojom je označen početak saradnje NK Čelik i firme Grand MS iz Viteza , ekskluzivnog zastupnika španjolske robne marke „ Joma „ za BiH .
Svečanim potpisom trogodišnjeg ugovora predstavnik Grand MS-a Ivica Zvonar i predsjednik Skupštine NK Čelik Mirsad Ibraković ozvaničili su buduće poslovne izazove i uspjehe .
„ Odlučili smo se za NK Čelik kao partnera u proboju marke „ Joma“ na BiH tržište jer Čelik ima tradiciju , ugled i najbrojnije navijače . Prvi tim je snabdjeven sa cijelom paletom ljetne sportske opreme : dresovima , trenerkama , radnom odjećom , šuškavcima , opremom za slobodno vrijeme ... a uskoro će uslijediti i distribucija zimskog asortimana. „ naglasio je Ivica Zvonar .
Od danas je Čelik u društvu renomiranih klubova koji nose opremu „ Joma „ – Deportivo La Coruna , Sevilla , Getafe , Charlton ...

„ Naša dosadašnja iskustva sa španjolskom sportskom opremom su izuzetno pozitivna jer smo obje titule prvaka BiH osvajali u njihovim dresovima . Nadam se da će ovaj ugovor doprinjeti da se vratimo na vrh BiH nogometa , „ istakao je Mirsad Ibraković .
Prisutni novinari su imali priliku da se uvjere u kvalitetu nove opreme i naprave zajedničku fotografiju a prvi nastup u opremi „ Joma „ Čelik će imati 2. augusta protiv Sarajeva .
Također , novinare je naravno zanimao učinak Čelika u dosadašnjem dijelu priprema koje se odvijaju u Busovači .
„ Busovača je dobar izbor , uslovi za treninge su dobri . Radimo dva puta dnevno a posebno naglašavam činjenicu da smo podmladili tim i da od ovih mladića očekujem da se nametnu , da svojim angažmanom opravdaju povjerenje koje smo im ukazali . pred nama je nastup na turniru u Župči gdje ćemo imati priliku da napravimo novi korak naprijed u našoj igri , „ naglasio je Ivo Ištuk , šef struke NK Čelik .
Nakon druženja u Hotelu Tisa novinari i članovi Uprave su posjetili popodnevni trening te nastavili razmjenu iskustava na večeri u Restoranu Venecija .

Nema komentara: