21. 07. 2008.

Modriča očekuje podršku Robijaša


Fudbaleri Modriče Maxime sutra stižu u Zenicu, gdje ih u srijedu očekuje revanš-utakmicu prvog pretkola Lige prvaka protiv albanskog predstavnika Dinama iz Tirane. Podsjetimo, "Uljari" će igrati na Bilinom polju, jer stadion "Dr. Milan Jelić" u Modriči ne ispunjavaju uslove koje propisuje UEFA za ovo takmičenje.
U redovima našeg prvaka očekuju da će navijači Čelika "Robijaši" biti njihov 12. igrač. Poseban razlog može biti činjenica da su dvojica dojučerašnjih članova Modriče, golman Bojan Tripić i napadač Dario Purić prešli u zenički klub.- Na Bilinom polju planiramo odraditi jedan trening kako bi igrači osjetili ambijent, što je za njih veoma bitno. Očekujem podršku "Robijaša" s tribina, jer branimo ugled bh. fudbala.
Također, pozivamo i naše navijače da nas bodre u Zenici - rekao je trener Mitar Lukić.Stadion Bilino polje je dobro poznat golmanu Emiru Hadžiđulbiću, koji je dobro branio u Tirani.- Za Čelik i Bilino polje vežu me lijepe uspomene. Očekujem podršku mojih "Robijaša" i nadam se da ću imati manje posla nego u Tirani. Svi očekujemo prolazak u drugo pretkolo, što ćemo ostvariti na terenu - kaže Hadžiđulbić.

Nema komentara: