03. 07. 2008.

SMJENA NOGOMETAŠA NA BILINOM POLJU


Nakon angažovanja Bojana Tripića i Armina Kapetana, koji su se pokazali kao prava pojačanja novi član zeničkog premijer ligaša je i Elvir Čolić iz mostarskog Veleža. Čolić je potpisao trogodišnji ugovor i već danas je bio na treningu.
Ovaj mladi nogometaš predhodno je tri sezone proveo u Veležu, gdje je uspio izboriti mjesto u U21 reprezentaciji BiH. O motivima svog dolaska na Bilino polje izjavio je sljedeće: „Čelik je veliki klub sa bogatom tradicijom. Prema najavama i u narednoj sezoni će se boriti za titulu i izlazak u Evropu. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave i stručnog štaba. Atmosfera u klubu je odlična i dobro sam primljen od igrača."




U međuvremenu nakon povratka iz Nikšića, klub je napustio i Zoran Novaković. Ovom 32-godišnjem igraču je istekao jednogodišnji ugovor i on je već otišao iz Zenice.

Šef stručnog štaba Ivo Ištuk, najavio je podmlađivanje ekipe i stvaranje tima na duže staze.
„Mi imamo svoj zacrtani cilj i plan priprema. Dosta je igrača otišlo iz Čelika. To su uglavnom igrači koji su u proteklom prvenstvu imali manju minutažu i sjedili su na klupi. Naša želja je da umjesto onih koji su otišli dovedemo još 4-5 mlađih igrača, uglavnom reprezentativaca U19 i U21, i koji bi činili okosnicu tima u narednom periodu. Naš cilj je da stvaramo tim za duži vremenski period.“, izjavio je tokom jutrošnjeg treninga šef struke Čelika, Ivo Ištuk.


U Zenici su trenutno na probi još dvojica nogometaša: Edis Osmanović iz Krivaje i Damir Husić iz Gradine.
Prema riječima Ive Ištuka, narednih dana biće finalizirani uslovi i njih dvojica će sigurno ostati u Čeliku.
Kada je u pitanju plan priprema najavljen je odlazak na Kupres ili Vitez i to 12. jula. Dogovorene su utakmice sa Laktašima i Zrinjskim a generalna proba bi trebala biti 26. jula na Bilinom polju, kada će Čelik ugostiti sastav Borca iz Banja Luke.
redakcija nkcelik.ba


Nema komentara: