06. 07. 2008.

ZRINJSKI-ČELIK 2:1


U prvoj pripremnoj utakmici Čelik je doživio poraz od ekipe Zrinjskog iz Mostara.
Čelik je poveo golom Hadžića iz slobodnog udarca ,lopta je pogodila nekoga u živom zidu,promijenila smjer i odsjela iza Marića.
Nakon primljenog pogotka Zrinjski je bio bolja momčad i to je krunisano izjednačenjem u 41 minuti. Zrinjski je imao korner i nakon ubačaja stvorila se gužva u kojoj je najprisebniji bio Nikolić i poentirao za 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.
U drugom dijelu vidjeli smo izjednačujuću igru sa dosta trke i htijenja, ali bez puno pravih prilika. Čelik je par puta priprijetio ali iskusni golman Zrinjskog Melher nije se dao savladati.
Do samog kraja rezultat je bio neizvjestan, da bi u posljednjim minutama Zadro postigao pogodak za pobjedu Zrinjskog 2:1.
„U globalu mogu biti zadovoljan igrom standardnim prvotimaca protiv Zrinjskog. Ipak, imamo puno prostora za napredak, ali i da korigujemo određene slabosti. Do Premijer lige BiH, koja počinje 2. avgusta imamo mnogo vremena, a vjerujem da ćemo do tada imati jak tim koji će moći ostvariti naše želje, to jeste biti pretendent na titulu prvaka BiH“,izjavio je Ivo Ištuk nakon utakmice.

Nema komentara: