10. 09. 2008.

ZENICA: BiH-ESTONIJA 7:0


Bilino polje . Gledatelja 13.000.
Sudac : Pavel Cristijan Balaj
Strijelci: 1:0 – Misimović(25),2:0-Misimović(29),3:0-Misimović(57),4:0-Muslimović(59),5:0-Džeko(61),6:0-Džeko(71),7:0-Ibričić
Žuti kartoni : Nadarević

BiH : Hasagić, Berberović, Nadarević, Damjanović, Spahić, Salihović, Rahimić, Muratović(Ibričić), Misimović(Pjanić), Džeko i Muslimović(Ibišević).

Estonija : Londak, Jaager, Rahn, Barengrub, Klaven, Dmitrijev, Vunk, Vassiljev, Oper, Purije i Lindpere

U veličanstvenoj atmosferi u Zenici BiH selekcija je ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama za SP 2010.Nakon početne ofanzive BiH bez konkretnih prilika uslijedila je prava erupcija.Prvo je u 25. minuti Misimović odgurnuo Džeku i izašao sam pred vratara gostiju i rutinski pogodio za 1:0 . Veliko slavlje na Bilinom polju a gol je došao u pravom trenutku , baš kada su Estonci uspostavili terensku ravnotežu i nekoliko puta opasno zaprijetili Hasagiću.

Vodstvo BiH je presjeklo Estonce pa u 29. minuti nepropisno zaustavljaju Muratovića i to je penal koji u gol za 2:0 ponovo pretvara Misimović.
Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor a u drugom dijelu Ćiro je naredio nastavak opsade gostujućih vrata.To je urodilo plodom od 57. do 61. minute kada BiH selekcija postiže čak tri gola. Prvo je Misimović postigao treći gol,uputio je centaršut koji je prevario Londaka i lopta je prešla zamišljenu crtu.Odmah nakon toga Muslimović izbija sam pred Londaka i plasira loptu pored njega a stoper gostiju uspio je izbaciti loptu kada je već prešla gol crtu.Slavlje se nije ni stišalo a izvrstan ubačaj koristi Džeko i glavom matira Londaka za 5:0!!!
No, ni tu nismo stali . Samo što je zbog povrede izašao izrešetani vratar gostiju Džeko je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i uputio jak prizeman šut i pogodio za 6:0!!!
Agilni Ibričić nakon što je zamijenio Muratovića silno je želio postići gol i to mu je uspjelo u 88. minuti nakon izvrsne asistencije Džeke , čime je postavio konačan rezultat-7:0.
To je ujedno i najveća pobjeda BiH selekcije u istoriji .

Nema komentara: