11. 09. 2008.

ČELIK SPREMAN ZA GOSTOVANJE U MODRIČI

Zbog nastupa A reprezentacije BiH u okviru kvalifikacija za SP 2010 godine u Južnoj Africi, uslijedila je kraća pauza u Premijer ligi. Takmičenje se nastavlja narednog vikenda 13. i 14. septembra utakmicama 6. kola. Nogometaši Čelika putuju u goste aktuelnom prvaku Modriči. Osim Armina Kapetana i Emira Hadžića, u Modriči neće igrati ni mladi bh. reprezentivac Adnan Zahirović koji je povrijedio koljeno. „I pored toga što nećemo biti kompletni u Modriču idemo sa jasnim ciljem da ostanemo neporaženi.", poručili su sa današnje press konferencije trener Benjamin Terzić i stoper Almir Hasanović.

„Prvenstvenu pauzu iskoristili smo maksimalno. Radili smo dva puta dnevno na Kamberovića polju na otklanjanju nedostaka iz proteklih utakmica. Imamo problema sa povredama ali nadam se da ćemo i taj problem prevazići. Svi igraču su u kombinaciji. Mi imamo opredjeljenje da u Modriči postignemo povoljan rezultat. U ovom slučaju to će biti i bod. A naravno idemo i na tri boda ako nam se ukaže šansa.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Benjamin Terzić.
„Ja se nadam da ćemo se iz Modriče vratiti uzdignute glave. Prošle godine smo takođe odigrali dobru utakmicu ali smo platili ceh sitnim greškama. Mi bi bili prezadovoljni bodom, međutim sve je u igri. Mi se sigurno nećemo braniti. Idemo da pobjedimo kako bi vratili izgubljeno samopouzdanje, zbog loših igara u gostima i protiv Veleža.“, bio je krajnje ozbiljan u svojoj izjavi uvijek pouzdani stoper Almir Hasanović.

Prema najavama stručnog štaba zbog crvenog kartona u kombinaciji neće biti ni Gafurović, dok bi utakmicu u Modriči trebao početi sastav: Tripić, Čolić, Mudreša, Hasanović, Marković, Pupčević, Šabić, Salčinović, Purić, Osmanović, Dilaver.

Utakmica 6. kola Premijer lige Modriča-Čelik igra se 13. septembra sa početkom u 16,30 minuta.

Nema komentara: