28. 09. 2008.

FK Željezničar-NK Čelik 1:0

SARAJEVO - Stadion «Grbavica».
Gledalaca 3000.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Bučan, Sadiković, Bajić, Mulalić, Muharemović /od 46. Haznadar/, Jamak /od 64. Svaraka/, Cocalić, Radovanović /od 81. Mehić/, Bekrić, Šimić. Trener Simo Krunić.
ČELIK: Tripić, Mudreša, Hasanović, Jurčević, Purić /od 76. Dilaver/, Hadžić, Čolić, Pupčević, Gafurović, Osmanović, Marković. Trener: Ivo Ištuk.

rvo poluvrrijeme bilo je ispod prosijeka, sve do trenutka odluke. Bekrić je odigrao dobru akciju sa Nerminom Jamakom, koji ga je uposlio, a ovaj sjajno šutirao i loptu zabio u rašlje gola nemoćnog Bojana Tripića.Od tada Čelik se malo probudio, ali se na odmor otišlo sa prednošću domaćih. U nastavku Željezničar je mogao udvostručiti prednost u 49. minutu, ali se Igor Radovanović nije najbolje snašao u izglednoj prilici, pa je njegov loš udarac Tripić izbio u korner. Sarajlije su mogle do drugog gola i u 66. minutu, te četiri minuta kasnije, ali su njegovi napadači, tačnije Radovanović i Bućan bili smušeni. Čelik je najbolju priliku imao još u prvom dijelu utakmice, kada je udarac Emira Hadžića sa gol linije u polje izbacio Džemal Sadiković.
U drugom poluvremenu Čelik nije stvorio niti jednu ozbiljniju šansu,a sa onakvim suđenjem Valjića to i nije bilo moguće.

Nema komentara: