09. 09. 2008.

U Modriču po prve gostujuće bodove

Nogometaši Čelika u 6. premijerligaškom kolu gostuju u Modriči. Prvenstvena pauza zbog reprezentativnih nastupa, «crveno – crnim» poslužila je kako bi zaliječili povrede i ispravili uočene nedostatke u svojoj igri. Namjera šefa stručnog štaba, Ive Ištuka, da u kontrolnoj utakmici protiv Travnika, prošlog petka, testira neke od taktičkih varijanti, nije urodila plodom, jer je meč prekinut zbog sukoba manje grupe navijača ova dva tima. Utakmica na Piroti prekinuta je pri rezultatu 1:0 za Čelik, a strijelac je bio Nermin Šabić.

- Vjerujem da će u Modriči nastupiti oporavljeni Emir Hadžić, čija nam igra mnogo znači. Bojan Tripić je također spreman za nastup, a jedino će izostati Armin Kapetan koji je imao operativni zahvat, i tek će krajem sedmice početi trenirati, raportira Ištuk.

Čelikov trener gledao je Modričane u zaostaloj utakmici protiv Zvijezde (2:1).
- Opasni su iz prekida. Tu ćemo morati voditi računa kako nam se ne bi ponovila Tuzla. Dobro smo radili, i ko god dobio priliku igrati u Modriči, gdje su dobri uslovi za nadigravanje, morat će dati svoj maksimum. Želimo doći do prvih gostujućih bodova u ovo sezoni , optimista je Ištuk.

Nema komentara: