13. 10. 2008.

ČELIK SE VRATIO IZ MEĐUGORJA

Nogometaši Čelika nakon petodnevnih mini priprema vratili su se u Zenicu. Međutim, zbog nastupa A reprezentacije BiH na Bilinom polju protiv Armenije, „crveno – crni“ će i naredne dane provesti trenirajući izvan grada, na stadionu Mladosti u naselju Doboj kod Kaknja.

„Imali smo lijepo vrijeme u Međugorju. Trenirali smo dva puta dnevno. Ova pauza nam je dobro došla jer je bilo evidento da smo na početku sezone bili opterečeni povredama i igranjem u Intertoto kupu. Sve se to odrazilo i na rezultate. Šteta je što zbog povreda Emir Hadžić, Elvir Čolić, Armin Kapetan i Jasmin Moranjkić nisu trenirali punim intezitetom. Ipak, možemo kazati da su mini priprema opravdale naša očekivanja i da u finiš jesenje polusezone ulazimo nešto spremniji. Naš cilj se zna, u naredne tri utakmice moramo pokušati osvojiti maksimalan broj bodova.“, izjavio je nakon povratka u Zenicu, šef stručnog štaba Ivo Ištuk.

Prema posljednjim informacijama, u Međugorju se Čelikovim pripremama priključio Igor Jančevski, iskusni veznjak iz Makedonije koji bi u slučaju da bude mogao biti registrovan, prema prikazanoj formi na treningu, predstavljao veliko pojačanje za Čelik.
O eventualnim pojačanjima trener Ivo Ištuk kaže sljedeće:

„Tačno je da imamo namjeru da se pojačamo u nastavku prvenstva. Sa nama je u Međugorju boravio Jančevski i mi smo na putu da se dogovorimo o njegovom angažovanju. Osim njega u opciji je još jedan špic igrač. Sa ova dva pojačanja imali bi ekipu koja će sigurno realizovati zacrtane ciljeve pred početak sezone“.
Za četvrtak 16.oktobra u 10 sati planirana je redovna press konferencija u NK Čelik.

Nema komentara: