04. 10. 2008.

NK ČELIK - NK POSUŠJE 2:2

Strijelci: 1:0 Hadžić (21. - penal), 2:0 Hadžić (50), 2:1 Šušnjar (61), 2:2 Ivanković (81).
ZENICA - Stadion Bilino polje. Gledalaca 1. 300.
Žuti kartoni: Šabić, Hadžić (Čelik), Schreng, Čuić, Bandić, Bago (Posušje).
ČELIK: Tripić, Hasanović, Marković, Purić /od 82. Dilaver, Salčinović, Hadžić, Šabić, Čolić, Moranjkić /od 83. Mudreša/, Gafurović, Osmanović. Trener: Ivo Ištuk.
POSUŠJE: Schreng, Bakula, Šušnjar, Režić, Vranjković, Čuić /od 87. Bandić/, Daničić, Ivanković, Rezdeušek /od 33. Bago/, Pokrajčić, Galić /od 63. Stipić/. Trener: Boris Gavran.
Sudija: Vladimir Bjelica /Istočno Sarajevo/.
Crveno-crni su bili bliži pobjedi, vodili i sa 2:0 te propustili nekoliko izglednih prilika, ali su od gotovog napravili veresiju i dopustili gostima da u posljednjih pola sata iskoriste svoje šanse i odnesu bod iz Zenice. Gosti su imali prvu pravu priliku na početku meča, u 4.minuti, kada je Galić istrčao kontru i izašao pred golmana Čelika ali je u posljednji momenat uspio ga stići stoper Hasanović i blokirati njegov udarac. Od tog momenta pa do 30.minute kao na traci su se redale prilike za domaće. Hadžić je bio zamalo neprecizan u 6. i 10.minuti, Marković u 12., Hadžićev udarac glavom u 15.minuti odbranio je Schreng, te Purić u 27.minuti. U 19.minuti Emira Hadžića u svom kaznenom prostoru ruši golman Schreng, a sudija pokazuje na penaltik. Čelikov napadač bio je precizan i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Već početkom drugog dijela u 50.minuti Zeničani su udvostručili vodstvo sa još jednim pogotkom „čelikove devetke“ koji je odlično reagovao na ubačaj Purića i zatresao mrežu gostiju. I onda je uslijedilo 20-ak katastrofalnih minuta susreta po ekipu Ive Ištuka. Prvo je Ivanković u 61.minuti ubacio iz slobodnjaka za Šušnjara koji glavom sa sedam metara pogađa gol Tripića. Do izjednačenja Posušaci stižu u 80.minuti. Ivanković je šutirao iz slobodnjaka , lopta pogađa nekog u živom zidu, mjera smjer i vara Tripića. Do kraja Čelik je napadao, strvorio nekoliko kolosalnih prilika preko Hadžića u 82., Markovića u 89., Gafurovića u 90., te Osmanovića u drugoj minuti sudijske nadoknade a u sva četiri slučaja izvrsno je reagovao Schreng i spasio svoj gol.

Nema komentara: