07. 10. 2008.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Jučer je održana redovna sjednica Upravnog odbora nogometnog kluba Čelik kojom je presjedavao Muhamed Husremović. Sjednici je prisustvovao i Mirsad Ibraković, predsjednik skupštine kluba.

Upravni odbor je donio sljedeće zaključke:

Upravni odbor je razmatrao dosadašnje rezultate ostvarene u prvenstvu i Kup-u i usvojen je jedinstven zaključak da Upravni odbor i stručni štab nisu zadovoljni sa ostvarenim rezultatima s obzirom na ambicije sa kojima je klub ušao u ovogodišnju takmičarsku sezonu.
Uvažavajući sve objektivne i subjektivne okolnosti od učešća u Intertoto kupu, slabije fizičke pripremljenosti igrača, nastalih povreda kao i nastupanja tima samo na jednoj utakmici /protiv Sarajeva/ u punom sastavu Upravni odbor je odlučio da igrači i stručni štab odu na mini pripreme u Međugorju, radi konsolidacije ekipe i sticanja kvalitetnije fizičke pripremljenosti.
Na prijedlog šefa stručnog štaba Upravni odbor je postavio jasne ciljeve u naredna tri prvenstvena kola pred igrače i stručni štab, nakon čega će ponovo biti održana sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti urađena detaljna analiza postignutog.
Takođe na jučerašnjoj sjednici je data puna podrška daljem radu stručnog štaba na čelu sa Ivom Ištukom, na stvaranju mlade i perspektivne ekipe dostojne imena „Čelika“.
U narednom periodu stručni štab će uz pomoć Uprave aktivno raditi na pronalaženju novih pojačanja sa ciljem konsolidacije tima.

UO NK Čelik Zenica

Nema komentara: