02. 10. 2008.

POBJEDA ZA VRH

Sve utakmice devetog kola nogometne Premijer lige bit će odigrane u subotu, 4. oktobra. Zenički premijer ligaš naredno 9. kolo igra na domačem terenu gdje će ugostiti sastav Posušja. Ova utakmica je od velike važnosti za Čelik. Ukoliko žele ostati u vrhu tabele crveno crni moraju zabilježiti pobjedu. Više detalja o ovoj utakmici saopšteno je na današnjoj press konferenciji.

„Posušje nam stiže u goste u trenutku kada nas ne interesuje ništa drugo osim pobjede. Pobjeda nam je itekako potrebna kako bi vratili samopouzdanje u tim.“, započeo je svoje izlaganje na današnjoj press konferenciji Benjamin Terzić, prvi pomočnik Ive Ištuka.
Pri tom je naglasio sljedeće: „Posušje vodi naš bivši trener Boris Gavran, koji dobro poznaje naš tim i sve će učiniti da nas iznenadi. Posušje je tim koji najavio borbu za opstanak. Igraju na kontru i veoma su nezgodan protivnik. Međutim nas u ovom trenutku interesuju samo bodovi i siguran sam da ćemo osvojiti tri boda.“, zaključio je Benjamin Terzić.
Jedna od Čelikovih prinova Dario Purić, bio je kategoričan
kada je u pitanju subotnja utakmica na Bilinom polju: „Moramo pobjediti i samo u tom pravcu i razmišljamo. Ova utakmica mogla bi biti prekretnica za nas u prvenstvu. Vjerujem da će nam dobro doći i naredna pauza i da ćemo ostati u vrhu tabele.“


Zbog povreda Čelik neće biti kompletan ni u subotu. Šabić, Hadžić, Salčinović su još uvijek „roviti“, ali će biti u kombinaciji za tim, dok će sigurno izostati Zahirović. Očekuje se povratak Moranjkića.
Prema najavama trenera Terzića postoje određene dileme kada je u pitanju sastav. Čelik bi trebao započeti susret protiv Posušja u sastavu: Tripić, Jurčević, Moranjkić /Mudreša/, Marković, Hasanović, Šabić, Gafurović /Pupčević/, Purić, Čolić, Salčinović i Hadžić.


Utakmica 9. kola Premijer lige Čelik-Posušje igra se 4. oktobra u 15,30 minuta. Glavni sudija je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Nema komentara: