20. 11. 2008.

BLOUDEK:" Pobjedom bi spasili sezonu "

Utakmice posljednjeg 15. kola jesenjeg dijela Premijer lige igraju se 22. i 23. novembra. U posljednjem duelu zenički premijer ligaš igra protiv Borca u Banja Luci. Tim povodom danas je u prostorijama Čelika održana press konferencija.

Pobjedom nad Leotarom, fudbaleri Čelika vratili su mir na Bilino polje i prema najavama iz stručnog štaba, ekipa u Banja Luku putuje bez rezultatskog imperativa. Crveno crni će na posljednji ovosezonski meč krenuti dan ranije, a u ekspediciji koja će utakmici dočekati u obližnjim Laktašima, sigurno neće biti povrijeđenih Emira Hadžića, Bojana Pupčevića i Bojana Tripića, dok je nastup Nermina Šabića neizvjestan.

“Mnogo je lakše raditi nakon prekida crne serije od šest utakmica bez pobjede. Gledao sam Borac u Istočnom Sarajevu, nisu su se posebno nametnuli ali u svakom slučaju radi se o tehnički i taktički dobroj ekipi koja će pred svojim navijačima igrati mnogo ofanzivnije i agresivnije. Idemo se nadigravati, želimo pobjedu i pokušat ćemo da je ostvarimo.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Marin Bloudek, trener Čelika.

„Pobjedom bi spasili sezonu i mirnije otišli na odmor.“, ponovio je Bloudek. „Crveno – crni“ će na Gradskom stadionu biti jači za Mladena Jurčevića i Fenana Salčinovića koji su odradili kaznu.
Trener Čelika najavio je da će ekipa iduću sedmicu provesti na testiranjima, nakon čega će igrači koji su iznijeli teret sezone dobiti slobodne dane, dok će stručni štab nastaviti da radi sa ostatkom ekipe, kao i mladim igračima koje preporuče treneri iz omladinskih selekcija.
Utakmica 15. kola Borac-Čelik igra se 22. novembra u 13,30 minuta. Glavni sudija meča je Senad Imbrišimbegović iz Travnika, a delegat je Radika Marić iz Bijeljine.

Nema komentara: