22. 11. 2008.

FK BORAC : NK ČELIK 3:0


Strijelci: 1:0 Kajkut (5), 2:0 Kajkut (40), 3:0 Puzigaća (90)
BANJALUKA - Gradski stadion. Gledalaca: 1.000
Žuti kartoni: S. Vranješ (Borac), Moranjkić, Gafurović (Čelik)
BORAC: Marčetić, Kajkut/od 87. Bilbija/, Petrić, Stupar, Puzigaća, Rikanović/od 70. Žarić/, Babić/od 83. Z. Deket/, Kolarov, Rašević, S. Vranješ, Jandrić. Trener: Vlado Jagodić
ČELIK: Burić, Hasanović, Zahirović, Jurčević, Salčinović/od 32. Moranjkić/, Čolić, Jančevski/od 46. Purić/, Gafurović, Kapetan, Osmanović/ od 64. Džananović/, Marković. Trener: Mladen Bloudek
Sudija: Senad Ibrišimbegović /Travnik/
Nogometaši Čelika porazom su završili prvi dio sezone u Premijer ligi ,a šesti poraz ove godine Čeliku je nanijela momčad Borca rezultatom 3:0.
Borac je poveo već u 5.minuti golom najboljeg pojedinca na terenu Kajkuta,nakon dobre asistencije Babića.Isti igrač povisio je na 2:0 u 40. minuti.
Čelik je nakon drugog primljenog gola definitivno izgubio svaku nadu u povoljan rezultat na Gradskom stadionu, pogotovo što je njihova igra bila ispod kvaliteta koji se očekivao a očevidan je bio i nedostatak želje i borbenosti protiv mnogo bolje motivisanih i raspoloženih igrača Borca.Konačan rezultat postavio je defanzivac Borca Puzigaća u 90.minuti,koji je na centaršut Vranješa neometano glavom pogodio mrežu nemoćnog Burića.
Nakon ovog kola slijeda pauza do početka marta,a u prvom proljećnom kolu Čelik ide u goste Sarajevu.
Čelik je u prvih 15.kola prvenstva zabilježio 5.pobjeda,4.utakmice završile su nerješeno,a 6.puta su upisali poraz,sa ukupnom gol razlikom 11:18.

Nema komentara: