29. 12. 2008.

JOŠ NIJE UGOVOREN NIJEDAN TRANSFER

Dok novih informacija o mogućim odlascima igrača nema, u Čeliku prikupljaju ponude mnogih menadžera koji zeničkom klubu nude svoje klijente.Između ostalih, spominju se 20-godišnji golman Miljan Miljković iz niškog Radničkog, napadači Fil Džekson Ibragen iz Laktaša, Muamer Salihbašić iz švedskog drugoligaša Degersdorfa i Aldin Isaković iz Žepča te njegove klupske kolege Adnan Mašić (vezni) i Dženan Krajišnik (lijevi bek).
Za sada, međutim, nije ugovoren nijedan transfer. Situacija bi se mogla pokrenuti sa mrtve tačke kada iz poljskog Leha stigne dio od 170.000 eura, koliko bi Čelik trebao dobiti na ime odštete za mlade reprezentativce Jasmina Burića i Fenana Salčinovića.
Dok je trener Marin Bloudek i dalje na odmoru u Sloveniji, a ni ostale nadležne osobe za dovođenje i odlazak igrača ne javljaju se na naše pozive, nismo mogli dobiti informaciju o tome šta je sa igračima koji žele napustiti Bilino polje.Između ostalih, želju da ode izrazio je i novopečeni mladi reprezentativac Damir Husić, koji bi, navodno, mogao završiti u gradačačkoj Zvijezdi ili u sarajevskom Željezničaru.Otići žele i Vedran Muratović, Petar Mudreša i Bojan Pupčević, koji će, vjerovatno, dobiti odriješene ruke, ali i prvi strijelac Emir Hadžić.
- Moj je menadžer prije nekoliko dana zatražio da napismeno dobije koliko će iznositi obeštećenje za eventualni transfer, ali još nije dobio odgovor - kazao nam je Hadžić.
avaz.ba

Nema komentara: