04. 01. 2009.

Na Bilino polje dolaze trojica Južnoamerikanaca?


Trener Marin Bloudek, koji bi večeras trebao stići iz Maribora, sutra će u 14 sati izvršiti prvu prozivku nogometaša Čelika za start priprema za proljetnu polusezonu. Prozivci sigurno neće prisustvovati golman Jasmin Burić i veznjak Fenan Salčinović, koji su prije nekoliko dana potpisali ugovor s poljskim Lehom iz Poznanja. Raskid ugovoraVedran Muratović i Petar Mudreša proglašeni su prekobrojnima pa se sa njima pregovara o uslovima raskidanja ugovora, dok su zbog različitih razloga odlazak najavili i Emir Hadžić, Bojan Pupčević, Amel Pjanić i Damir Husić.
- O eventualnom odlasku Hadžića sve mora biti poznato do 10. januara, dok Husića nećemo pustiti. On je igrač pod ugovorom i nije ni doveden da odmah igra. S obzirom na to da ide zbog privatnih razloga, Pupčeviću ćemo izaći ususret, dok Pjanić još i nije odlučio gdje želi ići - kaže sportski direktor Ivo Ištuk te ističe da, u trenutku dok smo razgovarali, nije bio definitivno dogovoren nijedan dolazak novog igrača.
Ipak, na Bilino polje uskoro bi mogla stići trojica novih igrača, i to iz Južne Amerike.
- U kontaktima smo sa našim nekadašnjim igračem Svetom Perduvom, koji radi za jednu portugalsku agenciju. On bi nam trebao dovesti trojicu južnoameričkih igrača: jednog napadača, veznog i stopera. Napadač nam je prioritet, a radi se o Filu Džeksonu Ibragenu iz Laktaša - ističe Ištuk.
Razgovaramo sa Edisom Kurtanovićem iz bihaćkog Jedinstva, koji tvrdi da može dobiti čista dokumenta. Dolazak Aladina Isakovića i Eldina Mašića iz Žepča, također, zavisi od dogovora sa njihovim klubovima - kaže Ištuk.
Prema nekim informacijama, i iz Travnika bi se trebao vratiti Kenan Nemeljaković, ali i on mora dobiti dozvolu kluba, odnosno uredna dokumenta.

Nema komentara: