05. 01. 2009.

ODRŽANA PROZIVKA U NK ČELIK

Nakon jednomjesečne pauze današnja prozivka nogometaša označila je početak priprema za proljetni dio lige u nogometnom klubu Čelik. Šef stručnog štaba, Marin Bloudek, koji je će na klupi zeničkog ligaša ostati do kraja sezone, u proljeće će krenuti sa značajno izmjenjenim sastavom.
Burić i Salčinović, u zimskoj pauzi su pristupili poljskom prvaku, Lechu iz Poznana. Takođe uprava se zahvalila na saradnji Petru Mudreši i Vedranu Muratoviću. O odlasku razmišljaju Husić i golman Pjanić. Ponude iz inostranstva ima i Emir Hadžić, najbolji napadač Čelika.

Iako još uvijek nije zvanično dogovoren njihov dolazak, na listi želja Čelikove uprave nalaze se: Pfhil Jackson iz Laktaša, Jadranko Bogičević iz Modriče Maxima, Aladin Isaković i Eldin Mašić iz Žepča, golman Jedinstva iz Bihaća, Edis Kurtanović, kao i još dvojica južnoameričkih nogometaša koje u Zenicu dovodi nekadaši igrač ovog kluba, Sveto Perduv.
Prva faza priprema traje do 11. januara do kada će se obaviti testiranja i ljekarski pregledi. Od 12. pa do 18. januara, igrači će raditi na opštoj fizičkoj pripremi. Od 19. do 31. januara planirane su visinske pripreme ali još uvijek nije odabrana lokacija. U ovoj fazi planirane su i prijateljske utakmice i to 24. i 31. januara.
Zatim slijedi povratak u Zenicu gdje će se do 5. februara nastaviti sa pripremama sa start prvenstva. Nakon toga predviđen je ponovni odlazak na neku od odabranih lokacija gdje bi se boravilo do 15. februara uz odigravanje prijateljskih utakmica i to 7., 8. i 14. februara.
Od 16. do 28. februara radiće se u Zenici, a termini za prijateljske utakmice su 21. i 22. februar.

Nema komentara: