19. 01. 2009.

TROJICA NOVIH IGRAČA NA PRIPREMAMA

Nakon odmora tokom vikenda danas je ponovo bilo živo na terenima SC Kamberovića polje. Nogometaši Čelika predvođeni trenerom Marinom Bloudekom nastavili su trenažni proces.
Sa prvih desetak dana priprema koje se obavljaju u Zenici zadovoljan je i šef struke Marin Bloudek: ”Moram iskazati svoje zadovoljstvo dosadašnjim tokom priprema. Zalaganje je na visokom nivou i svi igrači dobro podnose napore. Bilo je samo manjih odsustvovanja zbog gripe ali to se nije odrazilo na trenažni proces. Posebno me raduje da su igrači u potpunosti prihvatili moj način rada.”, izjavio je Bloudek na današnjem treningu.
Svoj prvi trening danas su odradili još dvojica novih igrača: Kolumbijac Džekson (Jackson) i Brazilc Žuniora (Junior). Kolumbijac Machado bi trebao doći sredinom sedmice, jer ima problema sa vizom. Trener Boludek najavio je i moguće promjene u igračkim pojačanjima, a više detalja biće poznato tokom ove i početkom naredne sedmice.

Prvobitni plan o odlasku na visinske pripreme u dva navrata na Bistričak je otpao. Trener Bloudek je danas izjavio da će ekipa zbog mjera štednje u klubu i dalje raditi u kombinaciji Kamberovića polje-Smetovi.
I današnji trening Čelika na kamberovića polju okupio je veliki broj posmatrača koji sa nestrpljenjem iščekuju proljetni dio premijer lige.

Nema komentara: