25. 02. 2009.

ODRŽANA SKUPŠTINA NK ČELIK

Večeras je u prostorijama zeničkog premijer ligaša održana Redovna izvještajna skupština NK Čelik. Sjednicom je presjedavao Mirsad Ibraković. Delegati su jednoglasno usvojili izvještaje o radu takmičarskih selekcija,organizacijsko-poslovni izvještaj i smjernice za dalji rad.
Šef stručnog štaba Marin Bloudek, koji je ekipu preuzeo četiri kola prije kraja jesenjeg dijela u svom izvještaju naglasio je da je tim doživio transformacije u igračkom i stručnom pogledu te da se nada da će Čelik u proljetnom dijelu postići bolje rezultate.
Zaim Mujezinović, direktor kluba, podnio je organizaciono-poslovni izvještaj. U svom izvještaju istakao je sljedeće zaključke: - Budžet kluba u 2008 godini uvećan je za oko 25% u odnosu na predhodnu godinu. - Dobrim dijelom usklađene su obaveze odnosno struktura rashoda sa ostvarenim prihodima. - Prihodi su bili ukupno 1.522.032 KM, a rashodi 1.864.757 KM. - Gubitak iskazan po završnom računu 342.725 KM dobrim dijelom je plod objektivnih okolnosti/porez, kamate, sudski sporovi, zatezne kamate... - Najveća stavka u rashodima koja je opteretila budžet bile su kotizacije i članarine u visini od 104.984 KM kao i potraživanja Hrvatskog Dragovoljca u slučaju Matija Matko u iznosu 283.999 KM.
Delegati su usvojili smjernice i programske cijljeve za naredni period. To su: 1. Pronalaženje strateškog partnera i osiguranje sredstava za budžet kluba u iznosu od oko 1.800.000 KM,te racionalizacija troškova po svim segmentima poslovanja. 2. Osiguranje sredstava za rješenje obaveza po osnovu dugovanja-iznalaženje modela za eventualnu transformaciju vlasništva kroz otplatu dugovanja-reprogram dugovanja u skladu sa trenutno primjenjivim oblikom potpisivanja protokola. 3. Zatvaranje finansijske konstrukcije za adaptaciju stadiona uz uključenje svih segmenata društvene zajednice. 4. Izdavanje monografije kluba.
Za navedenu realizaciju naprijed navedenog neophodno je prije svega osigurati kvalitetnu kadrovsku rekonstrukciju Upravnog odbora. Delegati su usvojili i prijedlog proširenja Upravnog odbora novi članovima. To su: 1. Senad Sarajlić,direktor RMU Zenica 2. Edin Beganović,vlasnik firme Agroekonomik doo Zenica 3. Josip Pojavnik, zamjenik direktora KPZ-a 4. Amir Džidić, novinar BHT-a.

Nema komentara: