26. 02. 2009.

SPREMNI ZA SARAJEVO

Danas je u prostorijama nogometnog kluba Čelik održana redovna press konferencija. Učesnici press konferencije bili su šef stručnog štaba Marin Bloudek i Goran Jurić, jedan od nogometaša koji je u Zenicu stigao u pauzi prvenstva.
“Pripreme smo odradili veoma kvalitetno. Tim je u pauzi doživio igračke i stručne promjene. Utakmice između Sarajeva i Čelika su uvijek imale poseban naboj i kvalitet. Ja se nadam da će i subotnja utakmica na Koševu biti kvalitetna i zanimljiva. Vjerujem da u ovom trenutku imamo kvalitet i da možemo izboriti povoljan rezultat.”, istakao je između ostalog u svom obraćanju Marin Bloudek.

Trener Čelika je takođe izjavio da su svi nogometaši, osim ranije povrijeđenog Džeksona, na raspolaganju stručnom štabu, ali da još uvijek nije odlučio kojih će jedanaest istrčati na travnjak Koševa.
“Raspoloženje u timu je na visokom nivou. Zadovoljan sam pripremama i sa nestrpljenjem isčekujemo derbi na Koševu. Pozivam sve naše vjerne navijače Robijaše da budu uz nas u što većem broju a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom.”, izjavio je Goran Jurić.
Utakmica 16. kola Premijer lige Sarajevo-Čelik igra se 28.2.2009. na stadionu Koševo sa početkom u 15 sati. Glavni sudija meča je Semir Kaplan iz Stoca.

Nema komentara: