05. 03. 2009.

DERBI NA BILINOM POLJU

Nakon meča u Sarajevu, nogometaši Čelika i u narednom kolu igraju derbi susret. Na Bilinom polju ugostiće sastav Širokog Brijega. Tim povodom danas je u zeničkom premijer ligašu održana press konferencija.
U narednu prvenstvenu utakmicu nogometaši Čelika ulaze bez prava na pogrešku. Široki je kvalitetan i neugodan protivnik sa šest bodova prednosti od Čelika. Jesenji poraz od 4:0 na Pecari dovoljan je motiv za kvalitetnu igru i revanš na Bilinom polju. Šef stručnog štaba Marin Bloudek, smatra da su iz poraza od Sarajeva svi izvukli određene pouke, te da se greške ne smiju ponoviti.
“Moramo i možemo odigrati puno bolje. Iako zbog žutih kartona neće igrati Hasanović i Jančevski, imamo kvalitetne zamjene. Uvjeren sam da će bodovi ostati na Bilinom polju.”, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Marin Bloudek.
“Pripremni period odrađen je kvalitetno što su pokazale i kontrolne utakmice. Zbog toga Čelik u nastavku mora i može igrati bolje.”, izjavio je na današnjoj press konferenciji kapiten Nermin Šabić i naglasio je sljedeće: “Imamo obavezu i dug prema našim navijačima i svim zeničkim ljubiteljima nogometa. Poraz u Sarajevu nije poremetio atmosferu u timu. Spremni i maksimalno motivisani dočekujemo susret sa Širokim.”
Na današnjoj press konferenciji, Amir Džidić, član upravnog odbora, potvrdio je informaciju da je Arcelor Mittal, odbio prijedlog ponuđenog sponzorskog ugovora sa Čelikom za 2009. godinu. “Iznenađeni smo ovakvom odlukom Mittala. Međutim Čelik je klub sa bogatom historijom. Imamo kvalitetan Upravni odbor i ljude koji vjeruju u ovaj klub. Budžet nogometnog kluba Čelik od 1.800.000 KM biće ispunjen čime će biti ostvareni uslovi za dobar rezultat u Premijer ligi.”
Osim redovnih karata za prvenstveni meč Čelik-Široki po cijeni od: Zapad 6 KM, Istok 4 KM, Jug i Sjever 2 KM, u prodaju su puštene i preplatničke karte. Utakmica Čelik-Široki Brijeg se igra 7. marta sa početkom u 15 sati. Glavni sudija meča biće Robert Zrilić iz Banja luke.
U subotnjem susretu pravo nastupa u crveno-crnom dresu zbog žutih kartona nemaju Hasanović i Jančevski.

redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: