02. 03. 2009.

Hadžić: Sudija je mogao pokazati više hrabrosti

Kao i prošle sezone, kada je bio u situaciji da eventualnom pobjeda u Sarajevu možda osvoji titulu, Čelik je ponovo podbacio i zasluženo izgubio derbi na Koševu (0:3).
- Bili smo veliki optimisti, ali nismo bili na nivou iz pripremnih utakmica. Šteta je što nismo odigrali bolje, jer ni Sarajevo nije pokazalo nešto više - kaže Emir Hadžić.
Zbog slabe igre veznog reda, vođa zeničkog napada bio je potpuno odsječen i bez prilike za gol. Hadžić ipak smatra da je rezultat mogao biti drugačiji da je, nakon kornera u 36. minuti, lopta, koja je šetala po gol-liniji, završila u mreži, ali i da je sudija Semir Kaplan imao više hrabrosti.
- Sudija je u prvom poluvremenu mogao dosuditi barem jedan penal za nas. Ja sam bio odgurnut sleđa i nisam mogao uhvatiti centaršut s desne strane, a druga sporna situacija desila se nakon što je, također sleđa, oboren Jurčević. No, sada se ne možemo vaditi na to, jer smo stvarno odigrali loše - kaže Hadžić, koji žali što su razočarali navijače, ali i zbog ukupne atmosfere u klubu pred nastavak sezone. Već nakon 16. kola Čelik zaostaje čak 19 bodova za vodećim Zrinjskim i predstoji mu borba za premijerligaški status.
- Više nemamo izbora. Moramo početi pobjeđivati bez obzira na to što nam u narednom kolu u goste stiže Široki Brijeg, koji me oduševio protiv Slavije - rekao je Hadžić.

Nema komentara: