06. 03. 2009.

KATALINIĆ:"Tražimo pošteno suđenje u Zenici"


„Od Roberta Zrilića očekujemo, odnosno tražimo da nam pošteno sudi u sutrašnjoj utakmici sa Čelikom u Zenici“, istakao je Ivan Katalinić, trener NK Široki Brijeg. U prošloj sezoni Široki Brijeg u Zenici dočekan je „na nož“, a kako kažu u nenormalnim uvjetima za igru izgubili su prvenstveni duel (2:3), u kojem su na poluvremenu vodili 2:0.
„Nadamo se da će Zrilić obaviti posao kako i dolikuje premijerligaškom sucu, a ne kako je to radio Duško Pekija u prošloj godini kada je Široki bio gost na Bilinom polju. Ukoliko budemo imali pošteno suđenje i ako uvjeti na stadionu, odnosno atmosfera bude korektna vjerujem u naš trijumf“, rekao je Katalinić, naglasivši:
„To govorim argumentirano, jer smo bolji od Čelika. Organizovaniji smo klub, a imamo i kvalitetnije igrače. Za polusezonu dobro smo se spremili. Rasterečeni putujemo u Zenicu. Za nas, u ovom duelu i pogledu zadržavanja šansi da i kroz prvenstvo ostanemo u utrci za Europu, uspjeh bio bi i remi.“
Katalinić u sutrašnjem meču neće moći računati na Marka Jurića, koji je protiv Slavije dobio treći žuti karton. Nije izvjesno da li će na teren moći i ozlijeđeni Boško Perajica.Širokobriježani bi tako u Zenici trebali nastupiti u sljedeće sastavu: Bandović, Božić, Zurak, Topić, Barišić, Flavio, Wagner, Alexandre, Martinović, Šilić i Bubalo.

sportsport.ba

Nema komentara: