07. 03. 2009.

NK ČELIK-NK ŠIROKI BRIJEG 3:0

ZENICA-Stadion Bilino polje. Gledatelja 4.000 . Teren mokar,težak za igru.
Sudac : Robert Zrilić ( Banja Luka ) 7.
Pomoćnici: Dario Tepavčević (Laktaši) i Dušan Vještica (Gradiška).
Četvrti sudac:Rusmir Mrković (Sarajevo)
STRIJELCI: 1:0-Hadžić (7),2:0-Hadžić(50),3:0-Hadžić(70)
ČELIK: Bilobrk 7,5, Zahirović7,5 , Jurčević 7, Purić 7,5, Hadžić 8,5(od 83.-Smriko-), Šabić 7,5(od 73.-Jurić-), Jackson 7, Junior Lopes 7, Moranjkić 7, Duro 7(od 79.Jamak-), Marković 7,5. TRENER: Marin Bloduek.
ŠIROKI BRIJEG : Bandović 7 , Božić 5 , Barišić 5 (od 78.Fernandez-), Topić 5,5, Zurak 6, Martinović 5,5, Wagner 6, Carmo 5,5, Šilić 7, Junior 6 ( od 68.-Zovko-), Bubalo 5(od 46.-Zvoko 5,5 ). TRENER: Ivan Katalinić.
ŽUTI KARTONI: Martinović,Jurčević

U okviru 17.kola Premijer nogometne lige BiH danas su na Bilinom polju pred 4.000 gledatelja snage odmjerili Čelik i Široki Brijeg. Čelik je dobrom igrom i het trikom Hadžića zasluženo slavio a treba naglasiti fer i sportsku atmosferu.Veoma hladno i kišovito vrijeme na derbi susret je privuklo „samo” četiri hiljade ljubitelja nogometa.Od prvog sudijskog zvižduka Čelik je krenuo ofanzivno sa željom da što prije postigne gol.Vidjeli smo odličnih 7 minuta tokom kojih se igralo u i oko gostujućeg kaznenog prostora.
U 3. minuti Hadžić je odlično šutirao a Bandović još bolje odbranio.U 6. minuti Šabić izvrsno šutira iz slobodnjaka sa 25 metara ali loptu krajnjim naporom u korner izbacuje gostujući vratar. Uzbuđenje nije ni prošlo,Šabić ubacuje , Dfžekson spušta glavom loptu u peterac gostiju odakle je u mrežu posprema Hadžić za 1:0.


Nakon vodstva uglavnom se igra na sredini terena a novo uzbuđenje bilježimo u 17. minuti kada agilni Purić šutira sa 13 metara ali Bandović opet brani.U 27. minuti odlična akcija trojca Purić,Hadžić , Moranjkić ali ovaj posljednji nije najbolje šutirao.
U 32. minuti Hadžić ne koristi veliku grešku vratara Bandovića i od svega samo korner.
U sudijskoj nadoknadi velika prilika za goste,Šilić izvrsnoi centrira u peterac gdje se Bubalo ne snalazi na sreću domaćina.Prije posljednjeg sudijskog zvižduka Šabić nesemtan sa deset metara snažno šutira ali lopta odlazi pored vratnice.


Drugi dio Čelik opet otvara ofanzivnije i kao rezultat je povećanje vodstva u 50. minuti,nakon odlične asistencije Dure Hadžić ponovo pogađa gol gostiju.
U 58. minuti nova odlična akcija domaćih.Purić šutira, Bandović odbija do hadžića koji petom vraća Džeksona ali je njegov šut završio u korneru.
U 60. minuti prvi ozbiljniji pokušaj gostiju ali Šilićev udarac završava u vanjskom dijelu mreže.U 63. minuti još jedan dobar šuit Hadžića ali pravo u Bandovića.Uzvraća Wagner sa 25 metara ali Bilobrk izbacuje loptu u korner.
U 69.minuti Šabić šutira sa vrha kaznenog prostora a lopta na putu ka mreži pogađa Topića u ruku pa sudac Zrilić pokazuje na penal.Hadžićev prvi gol je poništen da bi iz drugog pokušaja ponovo pogodio za visokih 3:0.

Nakon ovog gola Čelik je rutinski priveo utakmicu kraju a šansu da s eupiše u listu strijelaca imao je mladi Smriko koji je zamijenio trostrukog strijelca Hadžića, no njegov šut Bandović brani.

Nema komentara: