23. 04. 2009.

ČELIK PRED SUSRET SA SLAVIJOM

Pobjedom u Posujšu sa 3:0 zenički premijer ligaš napravio je veliki iskorak ka gornjem dijelu tabele i mirnijoj završnici prvenstva. Takođe odlična igra na Mokrom Docu vratila je pouzdanje timu i ubrizgala dodatnu dozu optimizma pred duel sa Slavijom. Tim povodom danas je održana redovna press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili: Marin Bloudek, šef stručnog štaba i nogometaš Bojan Marković.
O narednom susretu 25. kola u kojem na Bilino polje stiže Slavija, Bloudek kaže: ”Biće to teška i neizvjesna utakmica. U goste nam stiže kvalitetna ekipa Slavije koja ima evropske ambicije. Imamo kvalitetan tim. Igramo dobro i efikasno na domačem terenu. Vjerujem da ćemo u jednoj fer i korektnoj ali i kvalitetnoj nogometnoj predstavi svojim navijačima podariti još jednu pobjedu.”
“Ušli smo u ritam pobjeda. Igramo dobro i mislim da ćemo ponoviti igru kao u Posušju, te da ćemo zabilježiti još jednu pobjedu na domačem terenu. Raspoloženje u timu je na visokom nivou. Uz podršku naših vjernih navijača bodovi sigurno ostaju na Bilinom polju.”, izjavio je uvijek pouzdani Bojan Marković.
Prema izjavama trenera Marina Bloudeka, u subotu zbog žutih kartona u timu neće biti Jurčevića, koga će najvjerovatnije zamijeniti Nemeljaković. I dalje je upitan nastup Moranjkića i Šabića. Konačna situacija sa Hadžićem biti poznata do subote.
Utakmica 25. kola Premijer lige Čelik - Posušje igra se 25.4.2009. godine na Bilinom Polju sa početkom u 20,10 minuta. Glavni sudija meča je Edin Golać iz Banovića. Delegat susreta je Husein Kamber iz Sarajeva. Cijene ulaznica: Zapad 6 KM, Istok 4 KM, Jug i Sjever 2KM.

Nema komentara: