25. 04. 2009.

NK ČELIK - FK SLAVIJA 2:0

Strijelci: 1:0 Hadžić (16), 2:0 Jackson (24)
ZENICA – Stadion „Bilino polje“. Gledalaca: 4.000.
Žuti kartoni: Marković (Čelik), Spalević, Todorović (Slavija).
ČELIK: Bilobrk, Hasanović, Zahirović, Purić, Hadžioć /od 50. Smriko/, Jackson, Nemeljaković, Jamak, Duro /od 81. Kapetan/, Marković. Trener: Marin Bloudek.
SLAVIJA: Lučić, Regoje, Jovanovićm Simić /od 46. Benović/, Sapalević, Arsenijević, Ščepanović, Zimonjić, Kutalija /od 63. Todorović/, Stanković, Ćirka /od 82. Marković/. Trener: Zoran Erbez. Sudija: Edin Golać (Banovići).

Golovima Emira Hadžića i Kolumbijca Phila Jacksona, fudbaleri Čelika večeras su slavili u derbiju 25. kola Premijer lige BiH. Na „Bilinom polju“ savladali su Slaviju sa 2:0, te tako se probili na peto mjesto na tabeli Premijer lige..
Ćelik je igrao veoma dobro, pogotovo u prvom poluvremenu. Poveli su poslije centaršuta Dure. Hadžić je došao do lopte, te šutirao iz okreta. Odbila se od prečke i završila u golu gostiju iz Istočnog Sarajeva.

Pet minuta kasnije šutirao je Spalević. Međutim, najbolji strijelac lige za malo je bio neprecizan. Konačan rezultat utakmice, ispostavilo se, postavljen je u 24. minutu. Hadžić je „izbacio“ Jamaka, on iz prve odigrao za Jacksona, koji šutira sa vrha peterca. Lopta je ponovo završava u mreži, iza leđa nemoćnog Lučića. Dva minuta kasnije Lučić je spasio Slaviju od još goreg rezultata.

U drugom poluvremenu gosti su igrali bolje, no nisu uspjeli doći do povoljnijeg ishoda. Čak šta više u finišu utakmice imali su i sreće, pa je ostalo Čelik – Slavija 2:0.

Naredno kolo igra se u srijedu,a nogometaši Čelika putuju u Gradačac.

Nema komentara: