16. 04. 2009.

PRESS: "Bodovi ostaju na Bilinom polju"

Danas je u prostorijama zeničkog premijer ligaša održana redovna press konferencija, na kojoj su se novinarima obratili, Marin Bloudek, šef stručnog štaba i nogometaš Adnan Zahirović. Tema press konferencije bila je predstojeća utakmica 23. kola Premijer lige Čelik-Željezničar.
U naredni susret nogometaši zeničkog premijer ligaša ulaze nakon dva susreta sa Modričom i Laktašima u kojima nisu prikazali očekivani nivo kvaliteta igre. Zbog toga je reagovao i Upravni odbor i izrekao uslovne novčane kazne, koje će zavisiti od ishoda susreta sa Željezničarom.
„Prvenstvo ulazi u završnicu i mnogo će zavisiti od narednih utakmica. Zbog niza objektivnih i subjektivnih okolnosti došli smo u situaciju kada moramo i trebamo pobjeđivati kod kuće kako bi držali ritam i ligu završili na najbolji mogući način. Pobjeda protiv Želje se nameće kao imperativ. Moramo izdržati pritisak i odigrati dobro na zadovoljstvo naših navijača. Bodovi ostaju na Bilinom polju.”, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Marin Bloudek.
Bloudek je takođe izjavio da je nastup Nermina Šabića u subotnjem meču još uvijek pod upitnikom. Tokom dana /16. aprila/ očekuje se ljekarski nalaz za Hadžića. Najvjerovatnije u timu neće biti ni Moranjkića zbog povrede prepona.
„Dobro smo radili proteklih dana. Raspoloženje u timu je na visokom nivou. Vjerujem da ćemo odigrati susret u punom ritmu i da ćemo nadigrati Željezničar. Naravno, nadam se da neće izostati ni podrška sa tribina.”, rekao je mladi i perspektivni nogometaš Adnan Zahirović.
Utakmica 23. kola premijer lige Čelik-Željezničar igra se 18.4.2009. godine na stadionu Bilino polje sa početkom u 20,10 minuta. Cijene ulaznica su: Zapad 6KM, Istok 4 KM, Jug i Sjever 2KM.

Nema komentara: