19. 05. 2009.

BLOUDEK:"Oslabljeni pružili maksimum"

Iako su pred gostovanje u Trebinju, sa Bilinog polja najavljivali kako će protiv Leotara igrati rasterećeno i na pobjedu, igrači Čelika pognutih su glava napustili stadion Police. Domaćin je bio bolji za jedan pogodak, taman dovoljan da mu osigura opstanak. Čeliku je to bio 12. prvenstveni poraz, zbog kojeg i u slučaju pobjede nad Borcem u posljednjem kolu, bolji plasman od 6. mjesta na kraju sezone, neće imati. Trener Marin Bloudek, ni ovaj put nije mogao računati na veći broj prvotimaca (Šabić, Hadžić, Jančevski, Duro, Moranjkić, Smriko).
„Bili smo blizu ostvarenja rezultatskog cilja. Domaćin je u finišu zaigrao agresivnije, nama je koncentracija popustila, napravili smo par grešaka i primili naivan pogodak. Nisam nezadovoljan, priliku smo dali mlađim igračima i djelimično smo vidjeli šta od njih možemo očekivati u budućnosti. Učinit ćemo sve da u posljednjem kolu odigramo što bolje protiv Borca i pobjedom se oprostimo od naših navijača“, kaže trener Bloudek.
Pet minuta prije nego što njegov golman, Luka Bilobrk kapitulirao, Čelik je na terenu ostao bez kapitena Almira Hasanovića koji je zadobio nezgodan udarac u predjelu jagodične kosti. On će biti spreman za posljednju ovosezonsku utakmicu, baš kao i Šabić, Hadžić i Duro. Jedino će zbog tri žuta kartona izostati Adnan Zahirović

Nema komentara: