21. 05. 2009.

ČELIK OSLABLJEN I PROTIV BORCA

Nogometaši Čelika ovog proljeća dobili su svih sedam domaćih utakmica, a tom prilikom mreža golmana Luke Bilobrka nije se nijednom zatresla. Maksimalan učinak crveno crni žele potvrditi posljednjim ovosezonskim mečem protiv Borca, za kojeg trener Čelika, Marin Bloudek ima samo riječi hvale.
„Radi se o ekipi koja igra dopadljiv fudbal i zato očekujem da u meču kojeg oba tima dočekuju bez velikog imperativa, odigramo kvalitetan nogomet koji će zadovoljiti ukuse publike. Svakako da se mi želimo pobjedom oprostiti od naših navijača.", kaže Bloudek.
Trener Marin Bloudek, protiv Borca neće moći računati na Jančevskog, Hasanovića, Moranjkića i Zahirovića. O nastavku svoje saradnje sa zeničkim premijer ligaš, Bloudek je na današnjoj press konferenciji izjavio sljedeče: „Pregovore o nastavku saradnje ostavili smo nakon prvenstva. Zadovoljan sam što su moji igrači ispunili obećanje koje sam navijačima i upravi dao tokom zimskih priprema. U proljećnoj polusezoni igrali smo atraktivan i dopadljiv fudbal, osvojili smo sve domaće i sa gostovanja donijeli 4 boda, što je rezultat za svaku pohvalu.“.
Uprava Čelika donijela je odluku da narednih dana krene sa rekonstrukcijom travnjaka i zapadne tribine Bilinog polja. Za ovu namjenu Opština Zenica opredijelila je milion KM, a radovi bi trebali biti završeni tokom avgusta, ovo je na današnjoj press konferenciji novinarima potvrdio član uprave Amir Džidić.
Utakmica 30. kola Premijer lige Čelik - Borac igra se u subotu 23.5.2009. godine sa početkom u 17 sati. Glavni sudija je Mirko Buljan iz Mostara.
redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: